Wpis z mikrobloga

Co za geniusz wymyślił, by ten serial wypuścić w takiej formie. To zbrodnia. Ogólnie dla mnie bardzo spoko, muzyczka dalej dobra, jest klimacik. Fabułka dalej słaba, klisze i dość luźne podejście do spójności. Humor też jest okej, jest do czego i z czego się uśmiechnąć. Z takich problemów to tych bohaterów jest już chyba trochę za dużo. Komuś może przeszkadzać, że przez 3 odcinki fabularnie nie dzieje się za wiele tylko podbudowa pod odcinek 4, a bohaterowie kręcą się i krzątają jak dla mnie to było okej, ale mnie bawi oglądanie tego świata i interakcji między tymi bohaterami, bo krzyżyk na fabule to już położyłem w 2 sezonie.

Z zapowiedzi ten sezon niby miał być mroczniejszy i miał być horror. Nie wiem może źle to zrozumiałem, ale jedyne czego jest więcej to może gore. To o to chodziło?

wtrącę jeszcze o efektach specjalnych. Ogólnie to spoko, ale to co w zwiastunach pokazali i jest w 4 odcinku to jakoś nie buduje napięcia. Niby jest walka, ale taka bez żadnego napięcia. Jak dla mnie to bardziej służyło do wrzucenia cgi można było z tego wycisnąć coś więcej niż tylko efekty

Podsumowując najlepszy Stranger Things w tym roku, a może nawet w ostatnich 3 latach. Czeeeekam na resztę

#strangerthings
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dokładnie. Wgl nie czuję tego mroku. Scena wspomnień Vecny również jest póki co raczej utopijna. Nie czuć napięcia, ani żadnej stawki. Vecna 2.0. ciską tą JOYCE w wojskową ciężarówkę. Mike odrzucony przeżył wybuch miotacza ognia. Wszyscy kolorowo żyją. Poza 100 żołnierzami.
W kolejnych odcinkach pewnie Vecna zostanie pokonany siłą "PRZYJAŹNI i MIŁOŚCI". ()
@Maneharno:
  • Odpowiedz
  • 0
@SkrajnieZdegustowany: no i nawet nie pluton a cały szwadron egzekucyjny nie robi wrażenia na przyjacielu z zaświatów, choć podobnego osobnika poharatano wcześniej bardziej domowymi sposobami. Właśnie to trochę odbiera tym efektom. W sumie patrząc na to nie ma się tego suspensu. Trochę patrzy się na to podziwiając efekty, a nie przeżywa emocjonalnie, bo zaraz może się coś stać. Ten serial trochę kuleje, że właściwie rzadko w nim się coś staje,
  • Odpowiedz
No właśnie kminiłem to i może VECNA 1.0. był taki słaby, bo się jeszcze "leczył" zabijając tą 4kę nastolatków. Wiec dopóki nie zabił rudej, to był podatny na atak. Też pamiętajmy, że on odkąd 11 go wysłała do upsideDown to minęły z 2/3 lata. Mimo że realnie prawie 7.
@Maneharno:
  • Odpowiedz
  • 0
@yyyy3: która zraniła go bardziej niż kilkunastu żołnierzy walący w niego z karabinów szturmowych, albo grupa małolatów przy pomocy pułapek z Kevina. No i nie żeby nie podobał mi się motyw tej pułapki, po prostu przestałem traktować to serial na "poważnie", ale to już dawno temu. Taka konwencja mi się wydaje trzeba zaakceptować xdd. Choć też mnie to rozwala. ALEEEEEEEEEEEEEEEE
r----------a przy abbie to wchodzi jak złoto nawet nie wiedziałem
  • Odpowiedz
  • 0
Jakoś mało jest takiego ludzkiego dramatu w tym sezonie

@SkrajnieZdegustowany: to jest dziwne. Myślałem, że w tej części już będzie niezły szok. Żeby podkręcić w kolejnej części i ostatni odcinek taki na załagodzenie i wyleczenie z traumy. Tymczasem tutaj w sumie wszystko fine, a wątpię, że p-------ą atomówkę w ostatnim odcinku i też nie wiem jak mocno g---o musiałoby wpaść w wiatrak w przyszłych odcinkach, jak podbudowa niby jest, ale
  • Odpowiedz
  • 0
@SkrajnieZdegustowany: choć niby jest jeszcze ten ziomek co "zwerbował" vecne/henrego ale mało podbudowany i jakoś tak nie stanowi zagrożenia i patrząc jak póki co rozwijali akcję, to nie wiem czy chcą od teraz jakoś giga przyśpieszyć ten sezon
  • Odpowiedz
@SkrajnieZdegustowany: Akurat mam wrażenie, że to popularny problem w serialach, które się tak ciągną tzn. z dramatu, fabuły i czegoś głębszego przechodzi się na typowy film akcji. Już w poprzednim sezonie miałem takie uczucie i tutaj dalej się to ciągnie. Zobaczymy co przyniesie przyszłość, ale czuję, że teoria o sile przyjaźni będzie prawdziwa. - Co byłoby dziwne, bo zapowiadali niesamowite rzeczy, horror, śmierć itd.

Ogólnie po pierwszych odcinkach dziwne się
  • Odpowiedz
  • 0
@Maneharno najgorsze co wymyślili to widok z perspektywy oczu XD demagorgona, wygląda to jak słaby FPS. Takich momentów XD jest niestety więcej, a szkoda bo poprzedni sezon był imo niezły.
  • Odpowiedz
@SkrajnieZdegustowany uciekną zapewne z końcem drugiej porcji sezonu.
A imo te dzieci zbiera aby odtworzyć coś na wzór tej szkółki dla wybitnie uzdolnionych dzieci w której była el, niczym ten ich papa - po finale epizodu wiemy, że cokolwiek zrobił z Willem zadziałało tak, że ma power także Vecna umie wpompować w kogoś manę.
  • Odpowiedz