Wpis z mikrobloga

kiedyś człowiek sobie szedł do sklepu ze śrubkami na osiedlu i mówił że ja poproszę m6x16 i m8x30 i pan da 8 kołków 10x5 ale to za dobrze było i musiał upaść żebym musiał jechać do wielkiego budowlanego i szukać tych śrub jak zwierzak jakiś i sprawdzać kilka razy bo ktoś wrzucił m6x12 do kuwetki z m6x16 to nie jest świat dla ludzi
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: moi rodzice prowadzą sklepik remontowo/budowlany w gminnym miasteczku ale już wyprzedaja wszystko bo zara emerytura i biznes sie już z roku na rok co raz gorzej kreci a teraz jeszcze jakas mrówkę czy cos otwoeraja wiec w ogole kaput + ludzie przez neta kupują tera
  • Odpowiedz
@vieniasn: normalnie jest torebka papierowa do której wkładasz śrupki danego rodzaju i jest waga jak do owoców w markecie na której klikasz rodzaj jakiego śrupki to są jak w markecie jaki owoc i drukuje ci naklejkę z kodem kreskowym naklejasz na torebkę papierową i idziesz do kasy samoobsługowej
  • Odpowiedz
@Camaxtle: są tam też inne produkty i szeroki asortyment, od gwoździ i śrubek po kosiarki i motory, także według mnie to dobry sklep jest, no i też o tym świadczy jednak to, że funkcjonuje on ze 20 lat na pewno już i raczej ma się dobrze, nawet jak jeszcze miałem kontakt z tym wariatem synem właściciela, to mi pokazywał obiekt który stary mu kupił za kilka baniek, no także sklep
  • Odpowiedz
@Hissis kosiarki motory no to z tym przekręceniem jeszcze lepiej normalnie przeznaczenie a jeszcze z tego co piszesz to przed przekręceniem kręcenie lodów także wszystko się zgadza porządek naturalny można by rzec
  • Odpowiedz
@Camaxtle: tam żadnych lodów nikt nie kręci, to legalny w pełni biznes, to, że Ty czegoś nie rozumiesz czy nie wyobrażasz sobie nawet, nie powoduje tego, że jest to nielegalne, to świadczy jedynie o Twoim ograniczeniu.
z fartem
  • Odpowiedz
@Hissis: no to chyba ty czegoś nie dostrzegasz jak obiekt za kilka baniek ze sklepu ze śrubkami kupił i to synowi wariatowi ładnie cię zakręcili ale cię nie winie bo to srubkarze często gorsi od optyków co się na ludzkiej krzywdzie bogacą w końcu specjaliści od przekretów którzy jeszcze zawsze się wykręcić potrafią
z krętem
  • Odpowiedz
@vieniasn: Nic sie nie da znaleźć w tym świecie już, zawsze jak chce coś stacjonarnie dostać to słysze "nie mamy ale można zamówić" (°°
  • Odpowiedz
szukać tych śrub jak zwierzak jakiś i sprawdzać kilka razy

@vieniasn: a jak już znajdziesz to musisz jeszcze znaleźć obsługę która wtedy ucieka na Madagaskar, bo samodzielne zważenie tego czy skasowanie to uuuu UUUUU nie wolno tak, zakazane, kamery są XD
  • Odpowiedz
kiedyś człowiek sobie szedł do sklepu ze śrubkami na osiedlu

@vieniasn: Kiedyś na cały powiat to był jeden sklep ze śrubkami i nazywał się CMB, a w tym sklepie każdy klient był traktowany jak intruz, no chyba że był akurat kolegą sprzedawcy od kieliszka. I nie kupowało się "m6x16 i m8x30 i pan da 8 kołków 10x5", tylko się brało to, co akurat było. Ale oczywiście pokolenie wyznawców polexit i
  • Odpowiedz