Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 117
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ma trochę racji w tym, że posiadając dzieci brak samochodu to na ogół spory problem

@giga_jablecznik: no tak, tylko że samochód się produkuje szybciej niż człowieka, zamawiając dzisiaj w salonie albo ogarną ci "na już" jakiś już wyprodukowany jeżeli nie jesteś wybredny albo za 3 miesiące odbierzesz wyprodukowany pod twoje oczekiwania.
Nie wspominając że na co drugiego Polaka przypada jakiś samochód więc wystarczy odkupić od innego Polaka i pyk, masz
  • Odpowiedz
mam samochód, prawko a mimo to wyobrażam sobie życie bez.

@krytyk__wartosciujacy: Kilka lat temu zamieszkałem i podjąłem pracę w takim miejscu, że uznałem, że na taksówki wydam mniej niż na ubezpieczenie. Sprzedałem samochód który bardzo lubiłem i zacząłem się wozić traficarami, taksówkami i wtedy jeszcze popularnymi innymi carsharingami. Żeby mi nie było smutno, że nie mam pojazdu kupiłem sobie też 600tke.
Powiem krótko - komunikacyjnie był to najlepszy czas ever!
  • Odpowiedz
@1-1-1-1: ja z kolei odradzam kumplom kobiety bez prawka i namawiam tych żonatych, żeby gonili swoje żony do szkoły jazdy. Chłopy potem wożą je do pracy, jeżdżą na zakupy, odbierają paczki, wożą dzieci do szkoły i na zajęcia pozalekcyjne, nie mogą wypić piwka w gościach, a jak chłopu coś się stanie, to są uziemieni, lub muszą polegać na innych.
  • Odpowiedz
  • 0
@BlackpillNaCalego no pewnie, ze inne cechy beda miec większe znaczenie, ale nie wrzucaj juz tego swojej zalosnej narracji wszedzie. To calkiem normalne wymaganie zeby chciec zeby partner mial auto i byl w pewnym stopniu niezalezny. Jesli sam jestes osoba co lubi wyjazdy za miasto czy ma jakies regularne zajecia gdzies dalej to jest to zwyczajnie wygoda. W dluzszym zwiazku pewnie ze idzie to ogarnac, dogadywac sie I organizowac transport, ale jak
  • Odpowiedz
  • 0
@laoong no ale mowisz o jakims tam poswieceniu dla długoterminowego partnera, a nie zestawie oczekiwan od nowo poznanej osoby. Jakby dziewczyna palila fajki albo byla gruba to tez bys nie mial problemu, bo moze to szybkl zmienić? Co to za p---------e. Filter jak kazdy inny. Nie najwazniejszy, ale jeden z wielu.
  • Odpowiedz
@BlackpillNaCalego: mam dokładnie takie samo spostrzeżenie XD
Mój znajomy potrafi w grupie ludzi zwyzywać swoją partnerkę od k---w, jest leniwy, nie zarabia dobrze, samolubny do potęgi, potrafi wprost powiedzieć ze myje się raz na 3 dni (to nie jest żart ani hiperbola xd tez nie mogliśmy uwierzyć). I panny są do niego poustawiane w kolejkach xd i to nie jakieś normie, córki lekarzy, laski 9/10 itd XD
Powód? Gość wygląda
  • Odpowiedz
  • 0
@Krzakol jak ktoś bardzo chce filtrować to i pofilyruje po kolorze oczu, a nazywanie zrobienie prawka poświęceniem i porównywanie do schudnięcia albo rzucenia palenia to jednak trochę fikołek.
  • Odpowiedz
  • 0
@laoong no pewnie, dlatego nie rozumiem czemu ten filter jest problemem dla wykopuchow. I dlaczego myślisz ze to nieadekwatne? Wszystko te rzeczy wiaza sie z zmiana trybu zycia. Prawko jest poświęceniem doscnduzej ilosci czasu, pieniedzy, czesto przezwyciezem pewnego rodzaju strachu czy niepewności. Dla wielu ludzi to nie jest jakis prosty skill do nabycia jak przyszycie guzika. Wiem ze ten zdrowotny aspekt się nie pokrywa itp ale jest dużo podobienstw w tym
  • Odpowiedz
  • 0
@Krzakol może myślimy o czymś innym bo też baba na filmiku nie jest precyzyjna, bo jedną rzeczą jest stwierdzenie, że nie mam prawka i nie chcę, a innym nie mam prawka bo do tej pory nie potrzebowałem. Pierwsze jest w istocie dobrym kandydatem na filtr.
  • Odpowiedz
no tu akurat rozumiem. Żeby ją wozić to trzeba przynajmniej kat C i stosownego Kamaza.

@Wutelgi:

Nie no, jeżeli Al Bundy potrafił swoją tesciową wtoczyć na lawetę, to i ta by tam weszła... 🤣
  • Odpowiedz