Aktywne Wpisy

MonazoPL +61
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 21.1% (59)
- kit 54.1% (151)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 24.7% (69)

@sylwek2k: słuchaj takim ludziom tego nie wytłumaczysz, bo to najczęściej są po prostu prości ludzie których właśnie życiowym osiągnięciem jest to prawo jazdy i auto za 5 tysięcy
@Petururururu: też mnie to zastanawia. Randki taśmowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie szokiem jest mentalne przyspawanie do blachosmrodu i "nieumiejętność życia bez auta".
No i co?
Poszedłem na kurs i zrobiłem te j----e prawko.
Typiarze mega
Komentarz usunięty przez autora
nawet w dużym mieście - prawko i samochód to must have. Jak nie samochód to chociaż skuter/motocykl. Posiadasz prawko i nie jeździsz pół roku to powodzenia, wsiadasz 2-3 razy za kółko i tylko wypadek spowodujesz. Chociażby dlatego warto raz na miesiąc wsiąść do auta i zrobić te 50km, pojechać do babci na wieś czy coś
O piz** bez prawka to już
W ogóle się zdziwiłem że istnieją faceci 25+ bez prawka. Sam po 5 oblaniu egzaminu chciałem się poddać ale rodzice mnie przycisnęli: "nie p-----l synek musisz mieć". Ostatecznie zdałem za ósmym xD.
Sytuacja zmienia się, gdy w planach pojawia się rodzina. Auto staje się wtedy praktycznym narzędziem, które znacząco ułatwia codzienność. Już na etapie ciąży dochodzą regularne wizyty u lekarza, szkoła rodzenia, kompletowanie wyprawki czy po prostu potrzeba wygodnego przemieszczania się, gdy podróżowanie środkami publicznymi
- W Polsce w większych miastach posiadanie samochodu nie jest koniecznością, nieposiadanie samochodu nie jest niczym nadzwyczajnym
- Poważny człowiek ma prawo jazdy i potrafi jeździć samochodem, ta umiejętność prędzej czy później się przydaje. Wolność wyboru środku lokomocji jest sprawą nadrzędną, nie wyobrażam sobie jechać np. na Mazury do wynajętego domku bez samochodu. Masz samochód - masz swobodę wyboru.