Kiedyś: - wow, ale super ekran, a jak ładnie gra i jakie czad zdjęcia - ile fajnych nowych nowych funkcji, zaraz będę sprawdzał każdą dokładnie - wgrywam pińcet różnych custom romów, launcherów, ikon - ależ to śmiga, super telefon!
Teraz: - ale wielki, kafelki w kuchni mam mniejsze - nowe funkcje AI? Wyłącz. Super ułatwienia dostępu? Nie chcę. Obsługiwanie telefonu bez dotyku? Lol, po co mi to. - ustawiam taką samą tapetę, te same dzwonki i ten sam układ ikon, który używam od 5 lat - no działa, o to chodzi przecież
@Krupier przecież zmiana telefonu dziś to włączenie starego, włączenie nowego, położenie jednego obok drugiego, kliknięcie 5 razy i już samo się przenosi i ustawia wszystko tak samo.
Z drugiej strony, od 5 lat jedyne co się w telefonach zmienia to aparat i jak ktoś chce robić lepsze zdjęcia to kupuje nowy, a poza tym to nadal nowe padają po jednym dniu używania. Reszta funkcji jest ta sama od 10 albo i
@Krupier: Proszę to skasować bo to sprawia ból. Weź teraz znajdź normalny rozmiar telefonu, taki poniżej 6.5 cala. Jest może kilka, wszystko 2.5k+, a połowa to iphony.
przecież zmiana telefonu dziś to włączenie starego, włączenie nowego, położenie jednego obok drugiego, kliknięcie 5 razy i już samo się przenosi i ustawia wszystko tak samo.
@Krupier: No tak, np. osoby z niepełnosprawnościami nie istnieją, jak wykopek czegoś nie potrzebuje to po prostu nie powinni tego dawać w telefonach i tyle
@Krupier: dla mnie najważniejsze żeby się nie ciął i robił w miarę spoko zdjęcia i taki wymóg spełniają tylko flagowce xD serio, telefon poniżej 2k to robią takie gówna, że się to tnie po kilku miesiącach
@the_last_tomato_in_the_world: galaxy fold 7 to chyba najlepszy telefon jaki w życiu kupiłem. mam go od premiery i cały czas jestem zachwycony. Nigdy nie miałem tak długo poczucia zajebistości telefonu od czasu kupna
a nie fana nowinek technologicznych to bardziej droga przez mękę
@Krupier: Stare dziady jesteście i tyle. Boomerzy też mówili że po co, przecież ma stacjonarny i można dzwonić.
Duży jest wygodniejszy do netu i konsumowania treści. Tak z 5% funkcji AI jest bardzo przydatne, nowe funkcje też całkiem spoko, ale no to wymaga zmiany przyzwyczajeń, a tak się u starych dziadów nie da i zamiast np zobaczyć tekst przez obiektyw
@Gjbgghbhhjj: @Krupier: Tak. Mój ostatni zakup to "O, tata ma takiego, kupimy potem identycznego mamie i jak bedą mieli "bojowe zadanie" to będzie mi łatwiej im pomóc".
@Krupier: rozwój smartfonów skończył się na huawei p20 pro, to był ostatni telefon który wzbudzał we mnie jakieś emocje kiedy zmieniałem swojego HTC czy co tam wtedy miałem. Nowszego Hujawieja już nie kupiłem bo nie miał usług google na których jednak mi zależało, przesiadłem się na samsungi, teraz mam drugiego szajsunga i gdyby nie super program wymiany to pewnie bym nie wymiał s21ultra na s23ultra którego mam teraz. Jak sobie
Kiedyś:
- wow, ale super ekran, a jak ładnie gra i jakie czad zdjęcia
- ile fajnych nowych nowych funkcji, zaraz będę sprawdzał każdą dokładnie
- wgrywam pińcet różnych custom romów, launcherów, ikon
- ależ to śmiga, super telefon!
Teraz:
- ale wielki, kafelki w kuchni mam mniejsze
- nowe funkcje AI? Wyłącz. Super ułatwienia dostępu? Nie chcę. Obsługiwanie telefonu bez dotyku? Lol, po co mi to.
- ustawiam taką samą tapetę, te same dzwonki i ten sam układ ikon, który używam od 5 lat
- no działa, o to chodzi przecież
Starzeję się. I dobrze mi z tym. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#telefony #android #gownowpis #przemyslenia
Dodam jeszcze:
Kiedyś - 2000 zł za telefon? No warto, ma dużo nowych funkcji.
Teraz - 2000 zł za telefon? Lol, chyba się z chujem na łby zamienili. XD
Z drugiej strony, od 5 lat jedyne co się w telefonach zmienia to aparat i jak ktoś chce robić lepsze zdjęcia to kupuje nowy, a poza tym to nadal nowe padają po jednym dniu używania. Reszta funkcji jest ta sama od 10 albo i
Nie żeby coś, ale też kiedyś będziesz takim śmierdzielem. ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・
@Krupier: Proszę to skasować bo to sprawia ból. Weź teraz znajdź normalny rozmiar telefonu, taki poniżej 6.5 cala. Jest może kilka, wszystko 2.5k+, a połowa to iphony.
Niestety nie zawsze to działa.
@Krupier: Stare dziady jesteście i tyle. Boomerzy też mówili że po co, przecież ma stacjonarny i można dzwonić.
Duży jest wygodniejszy do netu i konsumowania treści. Tak z 5% funkcji AI jest bardzo przydatne, nowe funkcje też całkiem spoko, ale no to wymaga zmiany przyzwyczajeń, a tak się u starych dziadów nie da i zamiast np zobaczyć tekst przez obiektyw
Pod tym względem ajfony są fajne. Kupujesz nowy, przykładasz do starego i masz wszystko przerzucone w moment łącznie z tapetą
@Gjbgghbhhjj: @Krupier: Tak. Mój ostatni zakup to "O, tata ma takiego, kupimy potem identycznego mamie i jak bedą mieli "bojowe zadanie" to będzie mi łatwiej im pomóc".