Aktywne Wpisy

Sonny86 +205
źródło: temp_file1501927544366908963
Pobierz
Metylo +161
źródło: 1000032357
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file1501927544366908963
Pobierz
źródło: 1000032357
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Przydałaby się jakaś masowa akcja sprawdzania świateł w starszych samochodach. Jeżdżę wysokim suvem, a i tak masa aut typu Tico potrafi oślepiać bo światła wysterowane są na Oświecenie drogi ptakom. Jedynie dobrze, że w nowych autach to w miarę ogarniają bo jak ktoś nie ma matrixów to jest elegancko , bo nie spotkałem jeszcze modelu w którym wycinanie działałoby dobrze
Przydałaby się jakaś masowa akcja sprawdzania świateł w wysokich suvach. Jeżdżę Tico a i tak masa nowych aut typu suv potrafi oślepiać.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mnie w nowszych modelach irytuje świecenie stopu na autohold. Teraz jak jest wyżej to tego tak nie odczuwam ale w Yarisce często było to irytujące na dłuższych światłach czy korku
@Myszo: Ta masowa akcja jest dość popularna i istnieje w całej Polsce. Nazywa się badanie techniczne.
Osobna kategoria to nowe sufy z automatycznymi ledowymi światłami, gdzie te systemy słabo sobie radzą. Nie wiem kto na to pozwolił
Najwidoczniej coś ta akcja nie działa skoro ludzie jeżdżą z nieprawidłowo ustawionymi światłami
@Myszo: Zmartwię Cię, ale ty również oślepiasz. Jeżdżę niskim sedanem i poza samochodami typu Tico oślepiają mnie również wysokie suvy jak jadą z naprzeciwka, a jak jadą za mną to świecą prosto w lusterko.
@widmowy_dziobak: Jak jest soczewka, to nie ma różnicy w linii odcięcia czy to xenon 6000k czy chiński led 6000k czy dobry led 6000k. Wycina i tak soczewka z przesłoną. Jedynie wypalony odbłyśnik przed soczewką powoduje słabsze światło.
Ale ogólnie wg mnie bardzo dużo samochodów oślepia z kilku powodów.
1. Zmatowiałe klosze - refleksy są na wszystkie strony
2. Tanie LEDy - trudno to wychwycić, ale jak samochód świeci jak długimi to