Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +529
A w komentarzu pierwsze zdjęcie tej łazienki gdzie nic nie wskazywałoby na to że to jest półpiętro
#nieruchomosci #wroclaw
#nieruchomosci #wroclaw
źródło: Screenshot_2025-11-28-09-48-44-456_com.android.chrome
Pobierz
JakDorobic_com +118
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz

Wszyscy już wiedzą, że gierki Ubisoft nie są szczytem ambicji, Microsoft raz po raz daje d--y podejmując decyzje biznesowe w ekosystemie Xboxa, a Blizzard to już w ogóle lata swojej świetności ma dawno za sobą. Ale i tak wchodzą, bo czują podniecenie słysząc oranie, grillowanie, złomowanie, griftowanie, brutalne rozliczenie, anihilację, wbijanie szpili, pokazywanie środkowego palca. Wincyj treści opartej na wyzwalaniu negatywnych emocji, Drwal powiedział, że się klika, więc ludzie są tym zainteresowani, nie widzę żadnego problemu
#arkadikuss #kiszak
źródło: image
PobierzGrifter - someone who gets money dishonestly by tricking people. (cambridge dictionary)
Czy budują content na negatywnych emocjach? Tak. Czy jakoś kantują ludzi nagrywając swoje filmiki? Nie.
Równie dobrze ja mogę nazwać grifterem ciebie, bo według waszej definicji (zamiast oficjalnej), zbierasz plusy na negatywnych emocjach ( ͡º ͜ʖ͡º)
@greedy_critic: Kiszak ostatnio XTB reklamuje robiąc g---o analizy. To nie jest scam?
@greedy_critic: Dlaczego mówisz "my"? Ja do niedawna jeszcze nie zdawałem sobie sprawy z istnienia takiego pojęcia, to Areczek pisze o "ruchu grifterskim", "grifterskiej kuźni" i inne takie pierdoły
Touche
Według tez definicji czesto taka osoba działa pod pozorem szczerości, "ekspertyzy" czy nawet pomocy gdzie w rzeczywistości chodzi jej o zysk pienięzny, wizerunkowy czy emocjonalny.
Sam termin grifter się rozszerzył względem czystej definicji tego słowa, co jest normalne, akurat do Areczka jak i ogólnie ludologów pasuje.
Można trzymać się sztywnej definicji ale nie zmienia to faktu ze w dzisiejszym użyciu termin ten znaczeniowo się rozszerzył.
@Holocep: to troche brzmi jak 'uzywam go w zlym znaczeniu, wiec niech ewoluuje tak aby pasowalo pod moje uzytkowanie' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mogę cię nazwać przygłupem, bo według mojej definicji tego słowa jest to szanowny użytkownik wykopu? No mogę, ale nie ma to sensu ( ͡º ͜ʖ͡º)
1) To slowo nie ma sensu w tym przypadku, bo tu stricte chodzi o np. ulicznego kanciarza, gdzie nijak to nie pasowalo do jakiegokolwiek legoluda
2) To slowo faktycznie bylo raczej uzywane przez obroncow ubi i spolki czy ogolnie kiepskich gierek aaa w stosunku do kogokolwiek, kto te gry krytykowal
@greedy_critic: Ale przecież to Arkadikuss wziął sobie "griftera" i używa go do opisywania swoich własnych akcji, np. nazywając swoje streamy "grifterskimi" lub swoją domową siłownię "kuźnią griftera". To on o sobie może mówić że jest grifterem, ale inni o nim nie mogą już tak mówić?
Nie mam pojęcia co to za dziwna taktyka, jakby parę osób pisałoby mi że
Co do słowników to rozwala mnie jak pewien ludolog czyta co to jest grifter wg słownika i uznaje, ze grifterem nie jest. Nie przeszkadza mu jednak używanie interlokacyjności i nie rozumie, że inni ludzie nie wiedzą o czym mówi i nawet słownik im nie pomoże.
Nie zapominajmy, że słowniki to nie dekalog