Wpis z mikrobloga

jako że brałam już wszystkie leki a dostaje właśnie psychozy muszę coś ogarnąć, weszłam na 10 mg haloperidolu i zeszłam z 500 na 300 mg perazinu, nie mogę wrócić do solianu, bo brałam 1600 mg i dopiero taka dawka mi pomagała
brał ktoś z was rxulti? to ostatni lek, który został, mam grube haluny i myśli prześladowcze, mam wrażenie, że ludzie robią mi zdjęcia, nie mogę spać, bo czuję obecność kogoś na chacie, słyszę kroki po domu, czuję postacie za sobą jak leżę a jestem sama w domu, ratuje się na razie klonem, ale to nie jest rozwiązanie jak wiecie, psychiatra daje mi wolną rękę co do leków, bo skoro już wszystko braliśmy (najlepiej działał clopixol, ale nie mogłam mówić) to on każe mi wybrać, co działało najlepiej
pliska pomocy, napiszcie coś o tym rxulti
#schizofrenia
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukija: co prawda rxulti nie biorę ale lekarze mówili mi że to ma bardzo podobną budowę i działanie co aripiprazol. Osoboście aripiprazolu nie lubię bo powoduje u mnie poczucie pustki i jestem jakiś nerwowy
  • Odpowiedz
@Vincent88 a to ciekawe bo mnie aripiprazol bardzo wyciszył i jestem o wiele spokojniejszy aż czasami za bardzo chyba, może miałeś akatyzje? Chyba częsty skutek uboczny przy tym leku
  • Odpowiedz