Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +12
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +107
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

Źródłem był międzyinnymi Thorkill, dzisiaj zamieścił wyjaśnienie:
Kiedy wróg przełamał sąsiadów 102. od lewej, [jednostki] te dostały się pod infiltrację grup przeciwnika na flance i na tyłach. Równolegle z tym jeden z batalionów 102 OBr TrO stracił kontrolę, a ludzie zostali porzuceni na pastwę losu. Żołnierze, nie rozumiejąc, co mają robić, zdecydowali się wyjść całym składem. Prawie dwie kompanie zaczęły grupami opuszczać rejon Zełenego Haju i Wysokiego.
Wcześniej dowództwo, rozumiejąc perspektywy, skierowało dodatkowe siły z 225 Samodzielnego Pułku Szturmowego (OShP) oraz z jednej z brygad zmechanizowanych, które operacyjnie zaczęły wyznaczać nową rubież obrony bezpośrednio przed Hulajpolem. Z powodu samowolnego wycofania i chaosu odnotowano przypadki przyjacielskiego ognia. Po analizie sytuacji, dla wsparcia wysunięto grupy osłonowe. Niestety, pięciu żołnierzy z takiej grupy wróg wczoraj wziął do niewoli na zachód od Zełenego Haju i rozstrzelał.
Aby zrozumieć skalę chaosu, przedwczoraj na tyłach, w jednym z zadrzewień, kacapska grupa dywersyjna wzięła do niewoli i rozstrzelała 4 pilotów.
Obecnie, dzięki udanej interakcji dowództwa OK "Południe", 225 OShP i pozostałych pododdziałów, udaje się stabilizować sytuację — niemal całkowicie zniknął chaos w ugrupowaniach bojowych, wróg znacznie spowolnił w kierunku samego Hulajpola, a także wyznaczono nową linię obrony.
#ukraina #wojna #rosja
1) ta rosyjska propaganda to żołnierze i ich rodziny. Że zweryfikowanych kont i jednostek.
2) źródłem nie był Thorkill tylko właśnie te wpisy.
Przed chwilą pisałeś, że te "wyjaśnienia" są niewiarygodne.
Teraz już twierdzisz, że wyjaśnienia coś wyjaśniają i jest to wiarygodne?
źródło: temp_file981572769237003947
Pobierz@kwiat_pustyni626: XD ty nie panimaju pa polski?
Wczoraj Thorkil opublikował informacje ktorych źródlem był telegram dzisiaj publikuje informacje, których źródłem jest inny telegram
Czegoś jeszcze nie
Znowu kłamiesz. Wczoraj Thorkill podał informację o tym co twierdzą żołnierze z jakiejś tam jednostki. Informacje były z Facebooka tej jednostki i poszczególnych żołnierzy - twierdzili oni, że wydano rozkaz rozstrzeliwania wycofujących się Ukraińców.
Dzisiaj Thorkill podaje informacje z tego samego odcinka frontu, dotyczące tej samej sytuacji - opublikowane przez deepstateUA.
I tutaj dowiadujemy się, że były wystrzały w kierunku wycofujących się żołnierzy. Niby przez przypadek.
Komentarz usunięty przez moderatora
Kłamiesz, że to Thorkill coś wyjaśnia. A on jedynie podaje dalej informacje z deepstateUA dotyczące tej samej sytuacji, o której wczoraj opowiadali ukraińscy żołnierze na FB
Ty stworzyłeś manipulacje, że to są wyjaśnienia Thorkilla XDDD
źródło: temp_file2711665895852576566
PobierzPanimaju ili niet panimaju?
Ty głupszy niż Komiczny jednak
Bombas Ty z ukriany czy z rosji?
No tak
Na pewno dobrałeś takie słowa przez przypadek i wcale nie chciałeś manipulować xd
deepstateUA jest pod kontrolą rządu UA więc ich wyjaśnienia są takie jakby w Polsce żołnierze coś gadali a na drugi dzień w TVP info byłyby