Aktywne Wpisy
p0melo +22
#redpill #blackpill #zwiazki #tinder
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po

wfyokyga +199
Giga Super MegaZord R------------r
źródło: temp_file8737590993392252290
Pobierz

Mimo mojego pełnego moralnego wsparcia dla walczącej Ukrainy, wysiliłem się na eksperyment myślowy, mający jakoś unaocznić mi, Polakowi jaka racja może tkwić w ruskich umysłach, które sobie uzasadniają i racjonalizują zbrojną napaść na Ukrainę.
Wyobraźmy sobie przełom lat 80/90, rozpad ZSRR, Czechosłowacji, Jugosławii.
I na fali ekonomicznego upadku PRL i przemian ustrojowych powiedzmy że dochodzi również do wydzielenia się Śląska w granicach dzisiejszych woj. dolnośląskiego i śląskiego jako niepodległego państwa.
Ale ten Śląsk pozostał sobie taki niby niepodległy, ale nadal bardzo mocno społecznie związany, gospodarczo zintegrowany z Polską - bez wrogości, bez przejść granicznych, interesy, współpraca, swobodna migracja i ogólna sielanka.
No i zarówno Ślązacy jak i Polacy (zresztą podział narodowy bardzo miękki, bo etnicznie nie ma różnic, a rodziny wymieszane) pewnie całkiem by zaakceptowali ten układ i nie byłoby tu większych zgrzytów.
Przypominam że mamy czasy przed wejściem Polski do UE, aż tu nagle taki Śląsk stwierdza że oni się ekonomicznie już wybili i chcą na zachód - do UE. Spełniają kryteria, więc chcą wejść do UE, przyjąć Euro itp.
I nagle hola, hola! Co to ma być?
Na Jasną Górę żeby iść z pielgrzymką trzeba będzie mieć paszport?
Do pracy we Wrocławiu wizę?
Przejście graniczne na Gierkówce i co? Polaków-biedaków nie będą wpuszczać, cła naliczać, z Niemcami teraz handlować a nie z nami?
No to by nas trafiło, nie?
Nie tak miało być z tym Śląskiem, bo "pozwoliliśmy" się im wydzielić po to żeby oni szli za nami, a nie w przeciwną stronę.
Pewnie my byśmy artylerią nie zaczęli gruzować Sosnowca z tej okazji (bo pewnie to jest właśnie co różni nas i rusków), ale byśmy się czuli oszukani i jednak szukali sposobu żeby ten niekorzystny dla nas proces powstrzymać. Częstochowę chociaż oddajcie złodzieje!
Wzięli sobie "nasze" najcenniejsze tereny i się sprzedadzą zachodowi, a my zostaniemy?
@wincenty1: w sumie to tak twórczo przetłumaczyłem ruską propagandę z Telegrama która tam się przewala - ale tak, na trzeźwo :)