Wpis z mikrobloga

@KimiRaikkonen: pytanie z kosmosu. Dlaczego, zapytasz. Bo to bez znaczenia. Jeden napisze żebyś wybrał Nikona, bo sam go używa. Inny że Canon 'da best' a jeszcze inny krzyknie 'tylko Sony'. Wybierz to na co Ciebie stać, z myślą o obiektywach. Ja właśnie pod tym względem wybierałem. To co zawsze chciałem fotografować, jakie są potrzebne do tego szkła. Ceny etc. Wszystkie te 3 modele to tylko narzędzia, ale to Ty będziesz
  • Odpowiedz
@KimiRaikkonen: Dodam,że osobiście znam człowieka "Canonowca" który sercem jest z Nikonem..ale wybrał Canona, tylko dlatego że menu w aparacie jest według niego o wiele bardziej intuicyjne.

Sony ma bardzo dużo świetnych szkieł. Tak samo jak i Canon czy Nikon. No i chinoli też pełno. Pytanie tylko do czego? Ile chcesz tych obiektywów mieć?
  • Odpowiedz
@KimiRaikkonen: A ja odpowiem Ci tak... zależy jak chcesz używać aparat... popatrz co mają znajomi w kontekście pożyczenia szkieł... zastanów się jakie zdjęcia chcesz robić, jak np w górach to zobacz który jest najmniejszy i najlżejszy, jak chcesz portrety - bardziej pełna klatka, jak chcesz makro, to crop z daje powiększenie przy tym samym obiektywie.
Jak nie wiesz co chcesz robić, zobacz który Ci się bardziej podoba :)...
Tak naprawdę
  • Odpowiedz
  • 0
Sony A7 III w fotografii byłby lepszy niż wymienione modele?

@KimiRaikkonen: to najtańszy FF, za reszę kub dobre szkło. Dodatkowo system Sony ma chyba najwiecej szkieł na rynku
  • Odpowiedz
  • 1
A Sony A7 I i Sony A7 II też są spoko ? Czy koniecznie z III na końcu?

@KimiRaikkonen: I i II miały słaby AF, od III jest już ok IV to znowu głownie usprawnienia video. Ostatnio wyszła V, ale już nie śledziłem różnic
  • Odpowiedz
@KimiRaikkonen: jak bieda mode to od razu idź w aps-c A6000 lub a6100 nie ma co się rozdrabniać na półśrodki( ͡º ͜ʖ͡º) a i szkło tańsze
ja mam na pierwszy aparat a6000 i się bawię dobrze
  • Odpowiedz