Aktywne Wpisy

tanczmy +67
Poznałem dzisiaj (znajomy znajomych) prawdziwego rasistę i antysemitę - gość w młodym wieku, który swój światopogląd kreuje głównie za pomocą rolek na TikToku. Trudno mi było je jakoś określić jednym słowem ale nazwałbym je może „mocno stargetowanymi” pod bardzo konkretny, nienawistny przekaz, skierowany głównie na to żeby zdyskryminować drugiego człowieka albo ze względu na pochodzenie, albo religię, albo kolor skóry. Rzadko kiedy ktoś swoimi poglądami czy jakimiś niemądrymi wypowiedziami jest w stanie

sprynek +409
Na Facebooku wyskoczył mi na stop cham filmik z zatrzymania obywatelskiego samochodu, w którym kierowca miał, jak się okazało, 2 promile w wydychanym. Dzięki temu potencjalnie uratowano czyjeś życie. A w komentarzu taki sebek popisuje się swoim zdaniem:
#samochody #majtczak #polskiedrogi #alkoholizm
#samochody #majtczak #polskiedrogi #alkoholizm
źródło: IMG_5366
Pobierz

Rosyjski dyktator wygłosił szereg głośnych oświadczeń na temat możliwych pokojowych negocjacji i zawieszenia broni.
Najważniejsze:
📌Rosja jest gotowa na papierze potwierdzić, że nie zamierza atakować Europy (no tak, wierzymy).
📌Rosja oczekuje negocjatorów ze Stanów Zjednoczonych w Moskwie w pierwszej połowie przyszłego tygodnia.
📌Nikt oficjalnie nie zaprosił jeszcze Rosji do powrotu do G8.
📌Działania wojenne zakończą się, gdy wojska Ukrainy opuszczą zajmowane przez siebie terytoria, jeśli nie odejdą — osiągniemy to drogą wojskową.
📌Negocjatorami ze strony Rosji będą MSZ FR, a także Władimir Miedinski i Jurij Uszakow.
📌FR jest gotowa omawiać z Zachodem kwestie europejskiego bezpieczeństwa i stabilności strategicznej.
📌Amerykańskie sankcje przeciwko „Łukoilowi” i „Rosniefti” były dla Moskwy niespodzianką — nie jest jasne, co oznaczają te sygnały.
📌Rosja poruszy kwestię prób jądrowych podczas negocjacji z przedstawicielami USA.
📌Konfiskata rosyjskich aktywów w Europie będzie „kradzieżą”.
📌Oskarżenia wobec Whitkoffa o nadmierną uprzejmość wobec Rosji są bezpodstawne. Whitkoff broni stanowiska swojego prezydenta i swojego kraju.
#rosja #ukraina #wojna
A na czym ta zwłoka rosyjska polega?
Powiedzieli Rosjanie czego chcą i tyle xd
To tak jakbys chciał sprzedać opla za 5 tys. Ja kupię za 2.5. i gdzie tu widzisz
@gerwazy-oko:
źródło: image
PobierzSprzedający nie ma parcia na sprzedaż Opla. Jeszcze trochę może nim pojeździć.
Kupujący twierdzi, że nie musi teraz kupować samochodu i poczeka :)
Nie widzę tu wciąż żadnej gry na zwłokę. To Ukraińcy dostają baty więc to Ukraińcy bardziej powinni tego pokoju chcieć. A nie chcą - więc może baty dostają Rosjanie... ;)
Według mnie obydwie strony ponoszą bolesne straty i dla obydwu zmęczenie wojną jest co raz bardziej nieznośne.
Rosja najdelikatniej ujmując przeciąga zakładając, że na Zachodzie determinacja będzie z czasem słabła, Ukraina w zasadzie robi to o co ją się “prosi” na Zachodzie, ale też lepiej jest jej zachować status quo niż podpisać kolejny układ o rozbiorze, po zawarciu dowolnego porozumienia stracą
@gerwazy-oko: do końca życia mordo
Tu nie ma co interpretować. Ruscy mówią wprost, głośno komunikują, że im na tym pokoju tak średnio zależy bo wierzą, że tyle samo albo i więcej sobie sami wkrótce zdobędą.
I my możemy się nie zgadzać z ich "wyceną samochodu" ale tak sobie go wycenili i nic z tym faktem nie zrobisz.
Ukraińcy nie wiem o co walczą - ale chcą walczyć więc kim ja jestem, kim jest Trump, żeby
@kwiat_pustyni626: Ci co decydują nie dostają batów tylko ustawiają się na pokolenia, więc nic dziwnego, że nie chcą.