Aktywne Wpisy

marjanoos +89
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

32cm +10
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

Pokrowsk nadal niezdobyty.
#ukraina #wojna #rosja
źródło: image_picker_40D2E371-2986-462F-99C6-46F12D973611-16724-000002EA451E570B
PobierzNie sądzę
@mleko3-2procent @Atryu
Pokrowsk jest w zdecydowanej większości zdobyty. Zresztą film z działań na ziemi w północnych rejonach Pokrowska jaki wypuścili wczoraj Ukraińcy to sugeruje że była to to bardziej akcja w stylu "wejść, wystrzelać paru ruskich i się ewakuować", a już nawet niekoniecznie stała obecność. Niemniej zgaduję że @dqdq1 nie da spokoju dopóki Myrnohrad także nie zostanie zdobyty.
Porównanie ze Stalingradem kiepskie bo chyba nie sugerujesz że nastąpi tam diametralny odwrót sytuacji na korzyść Ukraińców
@mleko3-2procent
Przerzucili się na Hulajpole, bo jest ono, mimo bycia mniejszym miastem, istotniejsze. I czemu zakładasz liniowość sytuacji na froncie? Wiem że "jak odsunąć mapę to postępów praktycznie nie widać", ale jest różnica między takim 2023r. kiedy Rosjanie prowadzili działania jedynie na kierunku bachmuckim, natomiast obecnie nacierają na wielu kierunkach. To chyba
Wiadomo, ukraińskie chciejstwo lepsze xD
Jeśli kilka zdań to dla ciebie ściana tekstu to nie mam pytań.
@mleko3-2procent:
Co niby tak wskazuje? Raczej większość analityków uważa że Rosjanie chomikują jednostki na zapleczu żeby je w końcu rzucić
@mleko3-2procent
Kurde, nie myl poboru z mobilizacją. Rosyjscy żołnierze na Ukrainie to ochotnicy (czasami "ochotnicy" wzięci szantażem),niemniej mobilizacji jako takiej nie ma. Poborowi strzegą granicy/zajmują się walką z dronami.
Wystarczy bardziej mglista pogoda i droniarze mają problemy. Myślę (nie ja jeden) że wojna manewrowa jeszcze wróci
Wydaje mi się że taki krok nastąpi (jeśli w ogóle) jak już się sytuacja zacznie bardziej sypać, celem ostatecznego dobicia wojsk ukraińskich. No ale zobaczymy, istnieje szansa że ty będziesz miał rację i zaczną wysyłać poborowych na samobójcze szturmy.