Wpis z mikrobloga

Nie próżnuje, o już ostatni etap- jak dobrze pójdzie to może jeszcze przyślą mi paszport przed świętami. Wracam właśnie z poczty, wysłałem im ten certyfikat co wczoraj dostałem, polski paszport i pierwszy polski paszport na którym przyjechałem do UK bo sobie zażyczyli, szczęśliwie miałem to wszystko zachowane bo moi rodzice mają 5 pudełek na strychu ze wszystkimi papierami jakie mamy odkąd przyjechaliśmy do UK xD

Koperta z kartonikiem żeby się certyfikat nie pogiął - 1 funta l, opłata za special delivery do 13 dnia następnego - 10.25. To nie są tanie rzeczy. A samo wyrobienie paszportu 94.50 + 5 funtów za to żeby odesłali mi wszystko poleconym za potwierdzeniem odbioru a nie zwykłym listem. Plus taki że nie trzeba polować na termin jak w polskim konsulacie i wszystko załatwia się online ale zdzierają na każdym etapie xD

#uk #chwalesie
MarianoaItaliano - Nie próżnuje, o już ostatni etap- jak dobrze pójdzie to może jeszc...

źródło: scaled_1000042131

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paweucio: Nie wiem, pewnie musiałbym do nich napisać i wyjaśnić, nie wiem po co im to czy to nie jeden z tych legacy checków jakie zostały w instrukcjach tak jak to żeby podpisać zdjęcie z tyłu i przykleić do formularza który i tak się potem skanuje i wysyła w formie cyfrowej. No ale chcieli to mają.
  • Odpowiedz
Koperta z kartonikiem żeby się certyfikat nie pogiął - 1 funta l, opłata za special delivery do 13 dnia następnego - 10.25. To nie są tanie rzeczy. A samo wyrobienie paszportu 94.50 + 5 funtów

@MarianoaItaliano: lupie sie ludzi ile da, no i caly ten kosztu 1800? + egazmin jeden i drugi? te 1700/1800 to zawsze mnie powstrzymywalo aby to robic bo brytyjski poaszport nic mi nie dal wiecej niz
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: 1735 + 50 test life in the uk, 150 angielski (ja nie miałem), 2 x zdjęcia po 12, odciski gratis ale z poczekaniem 3 tygodnie, ceremonia gratis ale z poczekaniem miesiąc, paszport stówka, - no robi się ponad 2k, poświęcony czas a ja to i tak jeszcze samemu ogarnąłem a są ludzie co biorą sobie prawnika bo nie ogarniają tych rubryczek i aplikacji, to jest tak zawile opisane że
  • Odpowiedz