Wpis z mikrobloga

Pultają się w komentarzach że Lesiutek rentę dostanie na chlanie, a ja zapierdzielam na takiego i muszę do roboty chodzić.
Jeszcze niewiadomo co tam wyjdzie, ale no żeby rentę z zusu dostać to musisz mieć 10 lat przepracowane i udokumentowane, nie wiem czy on gdziekolwiek pracował.
A możliwe że to o co się stara to z mopsu/mopru co dają wszystkim menelom jakieś chyba 500zł czy coś i przyznają stopień niepełnosprawności ale to nie to samo co w zusie.
#papasmerfik
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dizel81: Ewelina ma rente a raczej wątpie zeby 10 lat przepracowała, nie pamietam czy ona ma 1200 czy 2000? sporo jakos w każdym razie, coś tam ma chyba na chore plecy a renta w 2 dni idzie na przelew, czy jeden dzien nawet ma pieniądze, czasem dłuzej jak dowód zgubi i nie moze wyplacic z banku

w kazdym razie, jak Grajek dostanie rente to zwątpie w te panstwo
  • Odpowiedz
  • 1
@Ksemidesdelos: ona tak gada że na kręgosłup, osobiście w to nie wierzę.
Ludzie latami mają problem z kręgosłupem i jakoś żyją i pracują, a ona biega ciągle nawalona i nigdy nie płakała że ją coś zmogło czy coś boli.
Jak cię dopadną nawet głupie korzonki to nawet alko ci nie pomoże, a oni żyją i śpią często w takich warunkach że o takie coś bardzo łatwo.
Na moje to ma
  • Odpowiedz
@dizel81: moim zdaniem ona nie jest upośledzona, owszem ma coś nie tak z beretem, łeb ma przechlany ale upośledzona nie jest, tymbardziej że zamykali ją w więzieniu za grzywny a jakby miała jakieś orzeczenie o upośledzeniu to raczej by to umorzyli
  • Odpowiedz
@dizel81: On sie stara o orzeczenie o stopniu niepełnosprwności w PZON nie w Zusie. Są trzy stopnie niepełnosprawności: lekki, umiarkowany i znaczny. Jak dostanie st. umiarkowany niepełnosprawności to z Mopsu będzie miał comiesięczny zasiłek stały w wysokości 1229 zł na czas na jaki zostało mu przyznana orzeczenie, na przykład na dwa lata lub dłużej. Jeżeli dostanie lekki to tylko zasiłek okresowy z Mopsu kilkaset zł na trzy, cztery miesiące dlatego
  • Odpowiedz