Wpis z mikrobloga

#gielda #gieldowegownowpisy

No nie, ja czekam na premarket, zdziwiony, że nic się po 10 nie rusza i dopiero ogarnąłem, dlaczego indyki wrzucacie na tag xd

To życzmy sobie i Amerykanom na święto dziękczynienia, żeby jutro śmieci się otworzyły na zielono z luką 100%, a stabilne stocki z luką 3%
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nie_umiem_inwestowac: jak na razie go i tak jestem stratny przez kurs, ale jak pójdzie w górę to darmowe pieniądze mimo stojącej wyceny

Ja w gpw jestem załadowany planowo w 4 spółki, Orlen, kruk, kęty, xtb - z czego xtb prowizorycznie od korekty, ale poza tym nie Dobierałem nic, każda z pozycji mniej więcej o równo 25% portfela gpw, w kolejności zysku.
Na usa staram się i tak ograniczać, dużo zoptymakizowalem
  • Odpowiedz
@Milanek93: nie nie, żadne ETFy, od tego mam PPK ¯\(ツ)/¯ @HAMSKLOSS89 jak inwestujesz w USA, to interesuje Cię zwrot w walucie, w której inwestujesz, czyli w dolarach, a tam NASDAQ lepiej wypada. Tłumaczę, że dolar to zabezpieczenie.

No ale dobra, bo widzę, że się odpaliles. High risk-high reward, zadowolony? Możliwe, że Polska wygra tą geopolityczną gierkę, że Niemcy nam nie narzucą słabości poprzez swoje dążenie do posiadania najsilniejszej armii
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac: to w swoim PPK masz możliwość wyboru aktywów? Jaka firma? Ja mam PPE 7% zarobków brutto dają dodatkowo na to więc niby spoko ale mam tylko do wyboru 4 uposledzone fundusze od allianz w których nie widzę co kupują tylko znany jest ogólny rozkład ile akcji ile papierów dłużnych ile obligacji. Więc lipa straszna.
  • Odpowiedz