Aktywne Wpisy

Shyvana +16
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

elo_kebab +8
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mirki pomóżcie, bo te pejsbukowe grupy w stylu pomoc prawna to jest dramat i strata czasu.
Sytuacja następująca :
Mam paru dniową inwentaryzację w kołchozie. Połowa pracowników jest potrzebna, połowa nie. Tak się składa, że nie jestem wówczas potrzebny. Teoretycznie mam wolne.
I teraz tak - w moim odczuciu, taka inwentaryzacja, gdzie nie ma zapotrzebowania na okireślonych pracowników, którzy w normalnych okolicznościach, byliby w danych dniach zdolni i chętni świadczyć pracę, to po prostu przestój w pracy. Idealnie taki, jaki opisany w art.81 kodeksu pracy.
Oczywiście nie liczę, że art.81 zadziała, bo z tego co widzę po orzecznictwie, to mądre głowy definiują dyspozycyjność jako dosłownie siedzenie w miejscu pracy i czekaniu na Bóg wie co. A nie zamierzam siedzieć w pracy na stołowce 8h za 60% wynagrodzenia, żeby komuś utrzeć nosa.
Tylko zastanawia mnie, co Wy byście zrobili w takiej sytuacji? Bo jakoś nie wiem, chore mi się to wydaje, żebym musiał wypisywać urlop, bo pracodawca z przyczyn leżących po jego stronie, nie jest mi w stanie zapewnić pracy, w dniach, w których normalnie bym pracował.
Ktoś coś? Mamy malutcy jeszcze jakieś prawa? Czy do każdego malutkiego przywileju jest jakiś haczyk i można nas j3bac bez mydła?
#prawo #praca #pracbaza #poradaprawna #kodekspracy #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt