Wpis z mikrobloga

W ostatnim czasie, pojawiają się głosy, że Konfederaci obchodzą polskie 🇵🇱 podatki, rejestrując np.: swoje samochody na Ukrainie.
Jeśli okaże się to prawdą, to mamy skandal. W kuluarach aż huczy od tych nowych informacji.
Nie mówię, że tak jest, nie zaprzeczam też, zostawiam to do waszej oceny. Ale moim zdaniem jest coś na rzeczy, skoro tak dużo ludzi o tym mówi.
#4konserwy #neuropa #polityka #bekazkonfederacji
M4rcinS - W ostatnim czasie, pojawiają się głosy, że Konfederaci obchodzą polskie 🇵�...

źródło: Screenshot 2025-11-26 at 20-28-59 Home _ X

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 24
@M4rcinS: A w rzeczywistości najbardziej prawdopodobne jest, że to samochód ukraińca, który dorobił się na polskich darowiznach xD

@JanuszGruz: No nie wiem, no nie wiem, pierwszy raz o tym słyszę. Natomiast spotkałem 3 osoby, które mówiły, że to Konfederacja i jeszcze na X znalazłem taki post. Pomalutku łączę kropki i składa się to w jedną logiczną całość.
  • Odpowiedz
  • 9
@M4rcinS: czyli twierdzisz, że Ukraińcy są uprzywilejowani względem Polaków?

@macvir: Eeee? Gdzie tak napisałem. Napisałem, że w kuluarach mowa o tym, że Konfederaci wyprowadzają pieniądze z Polski., aby płacić mniejsze podatki. Jeśli to się potwierdzi, to mamy skandal.
  • Odpowiedz
  • 3
Ja spotkałem tysiące, które mówiły, że to ukrainiec.

@JanuszGruz: A ja nie, mam wrażanie, że kłamiesz.

Więc prawdopodobieństwo, ze to ukrainiec, jest setki razy większe.

Połącz kropki.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Jak nie napisałeś jak napisałeś - wspomniały o tym już przynajmniej dwie osoby. Do tego cała twoja wypowiedź o tym świadczy. Przeczytaj na spokojnie raz jeszcze. Połącz kropki.
  • Odpowiedz
A w rzeczywistości najbardziej prawdopodobne jest, że to samochód ukraińca, który dorobił się na polskich darowiznach xD

@JanuszGruz: Założę się, że w razie "W" to AfD zrobi piekło wszystkim Polakom w Niemczech jak tylko zobaczą kilku bogatych wykopków, którzy spierdzielili z Polski z całym dobytkiem. Rozpętanie burzy na podstawie kilku przypadków - to jest wspólna cecha wszystkich nacjonalistów.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@M4rcinS: chyba można śmiało założyć, że to prawda, ponieważ nie zauważyłem, by jakiś polityk konfederacji na X zdementował tą informację. Łączcie kropki, włączcie myślenie
  • Odpowiedz
  • 2
@M4rcinS
Czy to ważne gdzie rejestrują, jakiej narodowości jest pani w okienku?
Grunt że są Polakami, reszta nie ma znaczenia. Poza tym od początku było wiadomo że Konfiarze będą robili dziwne manewry pod fałszywą ukraińską flagą, dla zmylenia silniczków.
  • Odpowiedz
@M4rcinS:

Czemu ktoś miałby z własnej chcieć płacić podatki na Jasia Kapelę, jachty dla polityków, nagrody i skrócone godziny pracy dla urzędasów, słomiane misie i inne wały?

Sam se płać na pasożytów.

A może to ty jesteś tym pasożytującym?
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Ty sobie sprawdź ile ludzi w konfederacji ma jakieś dziwne fundacje pozakładane a w oświadczeniach majątkowych praktycznie pusto. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz