Aktywne Wpisy

Graner +9

Larsberg +1
Czy są tutaj ludzie którzy przeszli pierwszego Stalkera czyli Cień Czarnobyla na poziomie Master?
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
źródło: temp_file2445200029531261653
Pobierz

#ekologia #energetyka #bekazlewactwa #ekozjeby #panelesloneczne
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzBo mam wrażenie że to nie jest logiczne myślenie tylko zła wola podlana chłopskimrozumem. Czy dopuszczasz taką możliwość, że skoro w miesiącach letnich, wietrznych wyprodukowaliśmy xy prądu z paneli i wiatru to niejako zaoszczędziliśmy węgla na zimę/ dni niesłoneczne/bezwietrzne???
Wiem, to jest rewolucyjna dedukcja. Pewnie nikt na to nie wpadł. Jak się mylę to
"Zaoszczędzony węgiel na zimę", którego jest 30 miliardów ton (brunatny (nie mylić z kamiennym i Śląskiem i górnikami) + kamieny ale w zagłębiu lubelskim)) jest droższy bo cały czas trzeba równolegle utrzymywać dwa systemy.
Poza tym, węgiel brunatny ma być już wkrótce całkowicie zamknięty i zastąpiony częściowo gazem, który bardzo tani nie jest i trzeba go importować jakaś pipka w Bałtyku pęknie, gdzieś jakaś blokada cieśniny i nagle ceny
Ja jestem za dywersyfikacją - ty widzę za monopolem węglowym.
Terror, lepiej? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Modernizacja xD
Obkładanie domowych źródeł ogrzewania haraczem ETS2 nie ma nic wspólnego z "modernizacją".
Przecież to wszystko
źródło: image
PobierzTy nadal nie rozumiesz i powtarzasz głupoty o ratowaniu planety. [nie wiem kto to w sumie wymyślił ale od dawna mówię że popełnił błąd bo Polaka nie interesuje planeta Ziemia tylko jego własna mieścina]
Jak inaczej zmusić ludzi by modernizowali swoje domy? Przecież od lat w gminach były programy wymiany "kopciuchów", dopłaty do termozizolacji; wymiana okien; fotowoltaika... przecież
Może gdyby nie narracja klimatyczna, Energiewende, ETSy i inne biznesy oraz polityczna nieudolność to by go dokończono.
Nowoczesne bloki nadkrytyczne pracują w Bełchatowie, Opolu i Kozienicach, Jaworznie i Turowie. Dzięki nim masz teraz prąd do pompy ciepła. Nie wiem po co polerujecie się przykładem Ostrołęki jak to nie ma nic do rzeczy. Równie dobrze mógłbym podać przykład Żarnowca w kontekście