Aktywne Wpisy

MLeko29 +548
KINDER NIESPODZIANKA OPENING
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
źródło: 1000066853
Pobierz
wjtk123 +29
Polska kupi od SAABa (Szwecja) trzy okręty podwodne A26. Właśnie Tusk ogłosił decyzję w tej sprawie. Zapewne myślicie, że to świetny wybór, bo Szwecja ma doświadczenie w budowie okrętów na Bałtyk, warto zacieśniać z nimi sojusz i współpracować i tak dalej i tak dalej. To wszystko prawda, ale wiecie dlaczego tak naprawdę rząd wybrał szwedzki okręt? Bo program A26 notuje ogromne opóźnienia (pierwszy okręt na swoje potrzeby Szwecja zwoduje w 2031 r.)
źródło: Saab-A26
Pobierz

"Jeśli będziemy mówić to co PiS, to po co ludzie mają głosować na nas? Wtedy zagłosują na PiS"
Modus operandi Kowina jest bardzo prosty- zawsze mów na opak. Nieważne czy głupie, czy mądre. JKM sam już to wyjaśnił kiedyś na streamie jak trochę za dużo mu się ulało.
Efekt? Zbierasz poparcie od szurów, tych którzy zawsze muszą być na opak (bo wydaje im się, że wtedy są mądrzy). Oczywiście ogranicza to twój elektorat, ale po co ci duże poparcie? Jak będziesz miał 5% to wejdziesz do sejmu i możesz spać w ławach poselskich. Można postawić tezę, że to lepszy deal niż pracowanie jako premier za 23k brutto 7 dni w tygodniu, 24 dziennie.
Mentzen jako, że pobierał nauki od JKM to też myśli w ten sposób. Tylko on najpierw zleca sondażowniom żeby wiedzieć co ludzie chcą usłyszeć, ale szkielet myślenia jest podobny. Sławek celuje w większy elektorat dlatego wykon tej filozofii jest trochę inny.
Stąd ta słynna 5-tka Mentzena.
Zabawne, że konfiarze bronią Sławka mówiąc "wyrwane z kontekstu!!!".
W kontekście to brzmi jeszcze gorzej XD
My robimy te badania. Skoro my śledzimy jaki przekaz trafia do wyborców to my wiemy co mówić żeby wyborcy tego słuchali. Korzystamy z danych. To jest podejście naukowe. Z tego wyszło nam 5 postulatów. Nazwałem ją piątką konfederacji....
#konfederacja #polityka #polska
źródło: image
Pobierz