Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 199
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krupier:

No bo mówisz, że często ci ktoś nagle wyjeżdża czyli zaskakuje cię swoim manewrem.

To może sparafrazuję - zachowuję szczególną ostrożność, nie kończy się to paniką i awaryjnym hamowaniem, ale zmusza mnie lub samochód (tempomat) do nagłej reakcji. Zaskoczeniem w tym sensie nie byłaby jedynie sytuacja, w której mam 100% pewności, że będę musiał użyć
  • Odpowiedz
@Krupier na bank nie jechali 80 bo duże prawym jechały 8-9 dych, dla dużego i tego biznesu żadne warunki nic nie zmieniają, lecisz odcina a takie profile rakowe się unika, zresztą tiktok czy yt shorts czy fb te rolki to ściek. Nie polecam tam zaglądać
  • Odpowiedz
@ToksycznyArek

@Wygryw_z_wyboru: Najgorzej, że samochody kierowniczków średniego szczebla i handlowców zawsze muszą być szare lub grafitowe. Z jednej strony chcą się pokazać, zapierdzielając, z drugiej nie chcą się wyróżniać nad asfaltem.

Co to ma do rzeczy kto czym jedzie, kierowca w passacie czy bwm który nie potrafi spojrzeć w lusterka i nie wie do czego służą 3 pasy to ten sam debil i miernota drogowa
  • Odpowiedz
@Krupier: jak w weekend spadł pierwszy śnieg, warstwa milimetrowa to 300km musiałem jechać ze średnią prędkością 40km/h
Ludzie zaczęli stawać na awaryjnych na poboczach, panikować itd nie wiem serio jak się ktoś tak bardzo boi jeździć, nie jest przygotowany itd to niech wsiądzie w komunikację miejską. Ja rozumiem że ktoś wsiadł w jakiegoś klasyka 50 letniego, ale te zawali drogi to bardzo często siedzą w drogich, nowszych suvavch
  • Odpowiedz
  • 1
gość na codzień jeździ teslą, a nie bmw, miał też mclarena 720s, jeździ motocyklem i supre 1250KM. Wspomnij o tym tak samo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia.

Tak, ja się z nim zgadzam. Odbierać prawo jazdy. Skoro ktoś nie potrafi jeździć to niech nie jeździ. Prawo akzdy stało się zbyt łatwo dostępne.

@Essapierds2007: ok, to kiedy on je odda? No powinien
  • Odpowiedz
  • 0
To może sparafrazuję - zachowuję szczególną ostrożność, nie kończy się to paniką i awaryjnym hamowaniem, ale zmusza mnie lub samochód (tempomat) do nagłej reakcji. Zaskoczeniem w tym sensie nie byłaby jedynie sytuacja, w której mam 100% pewności, że będę musiał użyć hamulca.

@Dorianxxx: no, ale na tym polega publiczny ruch drogowy. Czasem jedziesz płynnie, czasem musisz przed kimś zahamować.

Wrzucam w załączeniu wyjaśnienie Drexlera do tematu ustępowania
Krupier - >To może sparafrazuję - zachowuję szczególną ostrożność, nie kończy się to ...

źródło: 8089d6799cdd6d08131b3e27035d5898b7f78d59b0a0a4d8091f0961b07760f7

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
jak w weekend spadł pierwszy śnieg, warstwa milimetrowa to 300km musiałem jechać ze średnią prędkością 40km/h

Ludzie zaczęli stawać na awaryjnych na poboczach, panikować itd nie wiem serio jak się ktoś tak bardzo boi jeździć, nie jest przygotowany itd to niech wsiądzie w komunikację miejską. Ja rozumiem że ktoś wsiadł w jakiegoś klasyka 50 letniego, ale te zawali drogi to bardzo często siedzą w drogich, nowszych suvavch

@Anoniemamowy: no żyćko,
  • Odpowiedz
@Krupier:

to nie odnalazłbyś się w takiej Albanii np. A paradoksalnie jeździ się tam przyjemniej niż po Polsce.

A zaskoczę Cię, bo jeździłem w Albanii. Mimo wszystkich problemów uważam, że w Polsce i tak jeździ się całkiem dobrze.
  • Odpowiedz
@wloczykij83: nie ma minimalnej prędkości na autostradach.

Czasami jest. Niebieski znak nakazu np 80 km/h. Dość rzadko spotykany i nigdy nie obowiązuje na wszystkich pasach. U siebie mam go na A4 z Krakowa do Katowic, obowiązuje na środkowym i lewym. Na dość krótkim odcinku.
  • Odpowiedz
  • 0
Czasami jest. Niebieski znak nakazu np 80 km/h. Dość rzadko spotykany i nigdy nie obowiązuje na wszystkich pasach. U siebie mam go na A4 z Krakowa do Katowic, obowiązuje na środkowym i lewym. Na dość krótkim odcinku.

@Antorus: chodzi o odgórną ustawową. Wiadomo, że jak znaki mówią inaczej to się do nich stosuje.
  • Odpowiedz