Aktywne Wpisy

lubie-sernik +110
Nie wiem co mam robić... W sobotę mam płynąć na wyspę Kho Pi Pi, ale od dwóch dni non stop pada deszcz. I to nie taki zwykły deszcz, tylko jest ulewa.
Jak sprawdzam pogodę to w kolejne dni też ma ciągle padać. To bez sensu płynąć na wyspę, ale z drugiej strony co mam robić... Przecież nie będę siedział w Ao Nang dwa tygodnie.
Codziennie na śniadania chodzę do takiej fajnej restauracji.
Jak sprawdzam pogodę to w kolejne dni też ma ciągle padać. To bez sensu płynąć na wyspę, ale z drugiej strony co mam robić... Przecież nie będę siedział w Ao Nang dwa tygodnie.
Codziennie na śniadania chodzę do takiej fajnej restauracji.
źródło: IMG_20260702_234516
Pobierz
Ukiss +87
W piłkarskiej Ekstraklasie nigdy nie występowała drużyna z województwa lubuskiego.
To jedyne takie województwo. Choć liczy milion mieszkańców i znajdują się tu duże miasta jak Zielona Góra czy Gorzów Wielkopolski, futbol zawsze był tu w cieniu żużla.
To właśnie żużel rządzi sercami lubuskich kibiców. Derby Falubazu z gorzowską Stalą elektryzują całe województwo - zupełnie odwrotnie niż mecze ligowej piłki nożnej, które nie budzą większych emocji.
W
To jedyne takie województwo. Choć liczy milion mieszkańców i znajdują się tu duże miasta jak Zielona Góra czy Gorzów Wielkopolski, futbol zawsze był tu w cieniu żużla.
To właśnie żużel rządzi sercami lubuskich kibiców. Derby Falubazu z gorzowską Stalą elektryzują całe województwo - zupełnie odwrotnie niż mecze ligowej piłki nożnej, które nie budzą większych emocji.
W

To może sparafrazuję - zachowuję szczególną ostrożność, nie kończy się to paniką i awaryjnym hamowaniem, ale zmusza mnie lub samochód (tempomat) do nagłej reakcji. Zaskoczeniem w tym sensie nie byłaby jedynie sytuacja, w której mam 100% pewności, że będę musiał użyć
Sam jesteś potencjalnym zabójca skoro usprawiedliwiasz wymuszenia
Co to ma do rzeczy kto czym jedzie, kierowca w passacie czy bwm który nie potrafi spojrzeć w lusterka i nie wie do czego służą 3 pasy to ten sam debil i miernota drogowa
Ludzie zaczęli stawać na awaryjnych na poboczach, panikować itd nie wiem serio jak się ktoś tak bardzo boi jeździć, nie jest przygotowany itd to niech wsiądzie w komunikację miejską. Ja rozumiem że ktoś wsiadł w jakiegoś klasyka 50 letniego, ale te zawali drogi to bardzo często siedzą w drogich, nowszych suvavch
Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia.
@Essapierds2007: ok, to kiedy on je odda? No powinien
@Dorianxxx: no, ale na tym polega publiczny ruch drogowy. Czasem jedziesz płynnie, czasem musisz przed kimś zahamować.
Wrzucam w załączeniu wyjaśnienie Drexlera do tematu ustępowania
źródło: 8089d6799cdd6d08131b3e27035d5898b7f78d59b0a0a4d8091f0961b07760f7
Pobierz@Anoniemamowy: no żyćko,
A zaskoczę Cię, bo jeździłem w Albanii. Mimo wszystkich problemów uważam, że w Polsce i tak jeździ się całkiem dobrze.
Czasami jest. Niebieski znak nakazu np 80 km/h. Dość rzadko spotykany i nigdy nie obowiązuje na wszystkich pasach. U siebie mam go na A4 z Krakowa do Katowic, obowiązuje na środkowym i lewym. Na dość krótkim odcinku.
@emasele: zaraz po tym jak ty nauczysz się jeździć.
@Antorus: chodzi o odgórną ustawową. Wiadomo, że jak znaki mówią inaczej to się do nich stosuje.