Wpis z mikrobloga

@splinter96: śmiech że PiSowcy powołują się rękami i nogami za konstytucją, przecież tyle razy się już nią podtarli, że sami nie wiedzą co tam jest napisane.
Geje biorą ślub, ale to prawaków boli d--a, niesamowite.
  • Odpowiedz
@nieocenzurowany88: Pomijając moralność i instytucje kościoła to czytał waść stare księgi? Tam jest więcej mądrości niż się wydaje. W szczególności dla ludzi którzy nazywają je bajkami. Tylko trzeba spojrzeć na nią przez perspektywę tysięcy lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dioromeh: rzeczywiście, gdybym parę tysięcy lat temu mieszkał w namiocie na pustyni, nie znał podstaw fizyki, a moja najdłuższą podróżą była jazda na ośle do wioski obok, to ta książka by mi się wydawał mądra
  • Odpowiedz
  • 0
@kremenaros ja mimo braki zapędów kościelnych przemaglowałem wszystko od starego testamentu po dzieje apostolskie i apokalipsję św. jana ( ͡° ͜ʖ ͡°) nikt nie mówił że początki cywilizacji były grzeczne i wszyscy machali solidarnie chorągiewkami

@kremenaros: Nikt nie mówi o braniu wszystkiego co tam jest napisane za 100% prawdę. Tak jak np mit o potopie. Trzeba trochę czytać pomiędzy wierszami. Tak jakbyś chwycił książki pisane
  • Odpowiedz
  • 0
@splinter96: ale on ma rację. Nazywajcie sobie związek chłopa z chłopem "związek partnerski" czy jakoś inaczej, ale na 100% nie jest to według polskiej konstytucji małżeństwo

Art. 18.

Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką >Rzeczypospolitej Polskiej.

https://www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/1.htm
  • Odpowiedz