Wpis z mikrobloga

Osoba ta twierdzi, ze chodzi tylko o "styl życia" oraz o "sposób wysławiania się" implikując, ze w jego poziom wokabularzu nie pozwala mu się komunikować ani współżyć z osobnikami nie mających takiego samego dyplomu oraz pozycji.

O czym Ty przy rodzinnym stole wigilijnym rozmawiasz z rodzina? Pozwala Ci sumienie z nimi rozmawiać? Czy to, ze ja jestem np. piekarzem odbiera mi możliwość rozmowy z mama bo była księgowa?

Nie wiesz czy "pani z korpo" czuje się lepsza ale twierdzisz, ze osoby bez STATUSU KORPO oni sami czuja sie gorsi. Uwierz mi, jest wiele osób szczęśliwych, ze się nie muszą z Wami tam mieszać w tej betoniarze gówna i kłamstw.
Nawet ta pseudo patusiara z Zabki na pewno nie czuje się gorsza od Ciebie i powie Ci to pewnie pierwsza... wiesz dlaczego? Bo jest szczera. A Was na to nie stać w tym swoim żargonie udawanych intencji, matactwa, spychalnictwa oraz sciechy w kiblu przed meetingiem na zoomie.
Fajnie tak generalizować? Nie warto oceniac ŻADNEJ OSOBY na postawie jej wykształcenia, pozycji spoleczniej czy wykonywanego zawodu. Czy kobieta jest "fajna laska"? No "fajna ale z Zabki to na noc".
Płytkie to i marginalizujące.

I to wszystko pisze osoba co w pierwszym zdaniu pisze o "znajomości socjologi i demografii".
90bpm - Osoba ta twierdzi, ze chodzi tylko o "styl życia" oraz o "sposób wysławiania ...

źródło: bssss

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@90bpm: tak gwoli ścisłości, śmieję się z was obu.

Nie b--ń wielkiego nosa, bo to nienawistny typ, któremu chomik byłby wściekłą i niebezpieczną bestią, jeśli dałoby się za pośrednictwem tego gatunku polaryzować społeczenstwo. Tu akurat miałby rację, bo chomiki są dość bestialskie xD

Jego nick jest pewną wskazówką ironiczną. Ale podpowiem - w średnio subtelny sposób pompuje przekaz, a że udaje dziewczynę, to taki tzw. "psyops". Wiesz, nawet "te źle
  • Odpowiedz
  • 0
@Returned: Absolutnie nie bronie oryginalnego postu - mam problem z wypowiedzia umieszczona w tym miescu w zalaczonym ss. Daleko mi do bronienia WN. Teza zawarta jest inna do ktorej z reszta sie nie odniosles.

Chodzi zupelnie cos innego i odnosze sie do tej konkretnej wypowiedzi.
  • Odpowiedz
@90bpm: i masz rację, ale wolałem się upewnić, bo ba tym portalu za bardzo się stosuje "nie jestem za tym, ale ty jestes tym gorszym", żeby usprawiedliwić to, za czym rzekomo się nie jest a potem to pierwsze usprawiedliwiać.

Na obrazku nasz starcie dwóch toksykow. Ci do tego pierwszego (nosa) to może być coś większego i głębszego niż wypluta toksyna. Tego drugiego nie znam.
  • Odpowiedz