Wpis z mikrobloga

poczekaj aż się od rodziców wyprowadzisz :D

@keep_it_real: A to jak się wyprowadza od rodziców, to potem trzeba śmieciami palić w piecu? Fajne doświadczenia rodzinne( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mnvt: op niestety usunął moją wypowiedź, gdzie pisałem o zwykłej empatii, że jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, kiedy jest zimno, kasy nie ma i coś trzeba wymyślić, żeby rodzina nie marzła
  • Odpowiedz
@trenboloneacetate: Kiedyś minie. Coraz wiecej ludzi domaga się czystego powietrza. Bedzie pewnego dnia taki przełom, że te coraz więcej ludzi zacznie bardziej naciskać na rządzących w celu realizacji wykonania programu czystego powietrza. Mam znajomą niemiecką i ona mówi, że tam też był kiedyś problem i udało się rozwiązać. Teraz tylko 5 procent gospodarstw ogrzewane jest węglem lub drewnem reszta ogrzewa się nie emitując smogu czyli gaz prąd olej miejskie.
No
  • Odpowiedz
@keep_it_real: w sensie, że ktoś przykładowo z klitki w bloku obok ma mieć empatię do Janusza w wielkim domu jak na zdjęciu, który postanowił oszczędzić, ale kosztem zdrowia i jakości życia tych biedaków?
  • Odpowiedz
@keep_it_real: @7502-6038 @ameneos Mieszkam chwilowo na osiedlu domków jednorodzinnych, w większości tych domów na 200m2 mieszkają starzy ludzie bez dzieci, którzy te domy już dawno powinni posprzedawać i przeprowadzić się do mieszkań. Nie mają już sił na remonty tych domów, nie mają pieniędzy na ogrzewanie i trują tak, że po 15 na spacery z psem chodzę w maseczce. Ja mam mieć empatię do kogoś kto ma w p-----e
  • Odpowiedz