@bad_motherfucker: Masz gniazdo F po lewej z tego co widzę, jeśli to jest w ogóle spięte z anteną (bo często nie jest) to podłącz do tunera. W tunerze pewnie będzie inne złącze, tzw. TV (albo IEC) - to już musisz zobaczyć. Gotowe.
@bad_motherfucker: Tak, to jest TV/IEC. Do gniazda potrzebujesz typu F. Przelotki łatwo dostępne wszędzie w sklepach AGD/RTV i nawet w Castoramie chyba mi się obiły.
@bad_motherfucker: Chyba tak, tylko zerknij sobie dokładnie na tuner czy potrzebujesz żeńskie czy męskie, bo przy antenowych to jest mało intuicyjne i sam średnio pamiętam. No i tak jak @.wypokowy_expert i ja wcześniej pisałem - zanim to zapniesz do telewizora to się dowiedz czy jakiś Zdzisiek budowlaniec tam nie doprowadził 230V albo innych cudów. :D
Jesli tam nie ka sygnalu dvbt a jest to prawdopodobne to dprawdz gdzie masz nadajnik dvbt. I czy masz cos na drodze. Ja mieszkam na 10p w bloku i widze nadajnik z okna. Dvbt odbieranidealnie doslownie na kawalku zwyklego druta dl 11cm wetknietego przez wtyczke antenowa do gniazda w TV.
@bad_motherfucker: jaki masz tv? Z androidem? Jest taka usługa sweet tv gdzie masz na pepperku ciągle nowe kody na miesiac za darmo i kanały chyba te z naziemnej ale też inne. Wystarczy mieć stabilny internet bez limitu danych i co mc zakładać nowe konto.
A jeśli nie to zostaje tylko zamontowanie anteny na zewnatrz.
nie wiem dlaczego tak reklamujesz sweet tv, przecież jakość obrazu to żart. a klatkaż też jest ograniczony do 25 fps. taka usługa nie nadaje się do korzystania na dużym ekranie, jakość będzie straszna.
@dawids456: bo ciągle jest jakaś promocja na pakiet L za darmo ale fakt, jak tego używam na laptopie, pewnie na TV jest padaka. Teraz widzę, że TVN nie ma nawet 720p.
sweet tv: 540p25 kodek AVC/H264 player: 1080p25 kodek AVC/H264 naziemna: 1080p50 kodek HEVC/H265 (nowszy i lepszy niż H264)
liczby mówią same za siebie. różnica w jakości jest bardzo widoczna. ja tego 540p25 nie chciałbym nawet za darmo, wystarczy antena i za darmo jest 1080p50. te usługi pokroju sweet tv są stworzone na komórki, a nie duży tv.
Czy wszyscy zauważyli, że wszystko spada odkąd Zawód Inwestor pokazał twarz? Dopiero co założył tu konto a już postanowił nas zniszczyć. Szybki cykl mirkoblogera #gielda
#telewizjanaziemna #telewizja #elektronika
źródło: 1000022486
Pobierzźródło: 1000022489
PobierzMyślisz że ten będzie ok?
https://allegro.pl/oferta/przejscie-zlacze-gniazdo-antenowe-zenskie-wtyk-f-13948232045
Jesli tam nie ka sygnalu dvbt a jest to prawdopodobne to dprawdz gdzie masz nadajnik dvbt. I czy masz cos na drodze. Ja mieszkam na 10p w bloku i widze nadajnik z okna. Dvbt odbieranidealnie doslownie na kawalku zwyklego druta dl 11cm wetknietego przez wtyczke antenowa do gniazda w TV.
A jesli nie to antena biquad za TV.
A jeśli nie to zostaje tylko zamontowanie anteny na zewnatrz.
Jest aplikacja EmiMaps do doboru anteny.
Sprawdź też apliakcję player i tvp vod
nie wiem dlaczego tak reklamujesz sweet tv, przecież jakość obrazu to żart. a klatkaż też jest ograniczony do 25 fps. taka usługa nie nadaje się do korzystania na dużym ekranie, jakość będzie straszna.
player też nie lepszy. również
sweet tv: 540p25 kodek AVC/H264
player: 1080p25 kodek AVC/H264
naziemna: 1080p50 kodek HEVC/H265 (nowszy i lepszy niż H264)
liczby mówią same za siebie. różnica w jakości jest bardzo widoczna. ja tego 540p25 nie chciałbym nawet za darmo, wystarczy antena i za darmo jest 1080p50. te usługi pokroju sweet tv są stworzone na komórki, a nie duży tv.