Wpis z mikrobloga

@bad_motherfucker: Masz gniazdo F po lewej z tego co widzę, jeśli to jest w ogóle spięte z anteną (bo często nie jest) to podłącz do tunera. W tunerze pewnie będzie inne złącze, tzw. TV (albo IEC) - to już musisz zobaczyć. Gotowe.
  • Odpowiedz
@bad_motherfucker: Chyba tak, tylko zerknij sobie dokładnie na tuner czy potrzebujesz żeńskie czy męskie, bo przy antenowych to jest mało intuicyjne i sam średnio pamiętam. No i tak jak @.wypokowy_expert i ja wcześniej pisałem - zanim to zapniesz do telewizora to się dowiedz czy jakiś Zdzisiek budowlaniec tam nie doprowadził 230V albo innych cudów. :D
  • Odpowiedz
@bad_motherfucker:

Jesli tam nie ka sygnalu dvbt a jest to prawdopodobne to dprawdz gdzie masz nadajnik dvbt. I czy masz cos na drodze. Ja mieszkam na 10p w bloku i widze nadajnik z okna. Dvbt odbieranidealnie doslownie na kawalku zwyklego druta dl 11cm wetknietego przez wtyczke antenowa do gniazda w TV.

A jesli nie to antena biquad za TV.
  • Odpowiedz
@bad_motherfucker: jaki masz tv? Z androidem? Jest taka usługa sweet tv gdzie masz na pepperku ciągle nowe kody na miesiac za darmo i kanały chyba te z naziemnej ale też inne. Wystarczy mieć stabilny internet bez limitu danych i co mc zakładać nowe konto.

A jeśli nie to zostaje tylko zamontowanie anteny na zewnatrz.

Jest aplikacja EmiMaps do doboru anteny.
  • Odpowiedz
@niedasieukryc: @bad_motherfucker

nie wiem dlaczego tak reklamujesz sweet tv, przecież jakość obrazu to żart. a klatkaż też jest ograniczony do 25 fps. taka usługa nie nadaje się do korzystania na dużym ekranie, jakość będzie straszna.

player też nie lepszy. również
  • Odpowiedz
@niedasieukryc: dobry przykład z tym TVN

sweet tv: 540p25 kodek AVC/H264
player: 1080p25 kodek AVC/H264
naziemna: 1080p50 kodek HEVC/H265 (nowszy i lepszy niż H264)

liczby mówią same za siebie. różnica w jakości jest bardzo widoczna. ja tego 540p25 nie chciałbym nawet za darmo, wystarczy antena i za darmo jest 1080p50. te usługi pokroju sweet tv są stworzone na komórki, a nie duży tv.
  • Odpowiedz