Wpis z mikrobloga

#budowadomu #rekuperacja #budujzwykopem dostałem ofertę na kompleksowa instalacje i projekt od rekuperatory.pl po 2h spotkaniu online. Rzetelnie do tego podeszli i omawiają wszystko. widac profeska. Gwarancja 2 lata i 10lat na serwis. Firma od lat. Korzystal ktos ? Cena 30k pln na parterowke 200m. Czy to duzo powyzej srednich cen? Spodziewałem się bardziej 20-24k pln za calosc.
cedric - #budowadomu #rekuperacja #budujzwykopem  dostałem ofertę na kompleksowa inst...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cedric też dostałem ofertę na 30k i przez to odpuściłem. Zrobiłem projekt na cennik24. Tam materiał (bez reku) dostałem na 7.5k PLN i muszę do kupić rekuperator (ceny tak naprawdę od 8 do sky is the limit- podejrzewam że koło 10k-12k będę musiał wydać. Z tego co się orientowałem to w jeden dzień z bratem/szwagrem/ojcem bez problemu sami to zrobimy. Teraz wszystko rozbije się o to jak bardzo cenisz swój czas
  • Odpowiedz
@cedric: Przez taką kratkę czerpni/wyrzutni będziesz miał zdławiony przepływ powietrza. Będzie głośniej, będziesz musiał wiatraki puszczać dwa razy szybciej żeby jakiś przyzwoity przepływ był. Czyli będą się bardziej zużywać i brać więcej prądu.
  • Odpowiedz
@cedric: Ja zrobiłem samodzielnie w domu jabłonki 12g2 2 piętra. 3 dni w pojedynkę robiłem z projektu cennik24 banalna robota na youtube mają filmik instruktażowy. Ja miałem na stropie kładzione, ale na piętrze wylewałem pianobeton więc musiałem bardzo dużo mocować więc gdybym miał normalny styropian to by mi maks 2 dni zajęło.
  • Odpowiedz
@cedric https://folrec.pl
Mi robili , tak samo montaż filtra zapachowego(smog),do tego jesli robia dla erdol hausa to robia tego duzo i z glową.
Kiedys tez pytalem o cos i zawsze byla oferta na drugi dzien.

Serwis to tylko przez rok/dwa bo gwarancja. Potem czyścisz samemu.
  • Odpowiedz