Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +6

Jak mam grę w iso to muszę zamontować wirtualny obraz i ją zainstalować, na windows używałem Virtual Clone Drive no ale nie ma Linuxowej wersji tego programu - jak mam instalować gry?
Pobrałem Linuxową wersję DaVinci no ale nie mogę jej zainstalować, pojawia się to co na screenie, jak to ogarnąć?
#linux #linuxmint #pytanie #pytaniedoeksperta #gry
źródło: Zrzut ekranu z 2025-11-25 19-30-05
PobierzMontowanie ISO z poziomu środowiska graficznego:
W Linux Mint (Cinnamon / MATE / XFCE) zazwyczaj da się to zrobić „z prawego
źródło: obraz
PobierzResolve jest oficjalnie chyba tylko na RHEL i Rocky Linuxa.
Dalej gierki, jak kolega @COVID-21 napisał, lutris to Twój przyjaciel, instalujesz sobie tam gierki z instalatora przekilkujesz i masz. Mozesz dostoswać w ustawieniach danej gry czy używać wine'a systemowego, wine-ge czy protona. Wybierasz to z czym Ci dana giera
https://github.com/flolu/davinci-resolve-linux
A to, że jeśli chodzi o stabilność, wydajność i funkcjonalność na Windowsie ten program działa lepiej to już inna sprawa XD
@QueRev: odpuść sobie linuxa, jeżeli chcesz odpalać wszystkie programy z windows. To tak nie działa. Nawet z użyciem bottles czy innych wineów
Komentarz usunięty przez autora