Wpis z mikrobloga

nie można uznać za istnienie czegoś co nie istnieje

@splinter96: mocne słowa, niech nikt nie mówi mu o jego religii XD
"Maryja urodziła dziecko bez poczęcia, a jego ojcem był chłop z nieba. Tak kazał anioł." Józef uwierzył ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@splinter96 xsiądz nie umie czytać ze zrozumieniem. Konstytucji jest zapis, że związek kobiety mężczyzny jest pod opieką państwa. Nie ma zapisów zabraniających innych typów związków.
  • Odpowiedz
@Trollex: właśnie ty chyba nie umiesz czytać, 18 punkt. Według konstytucji innych związków nie ma niż. Ale jest wolność, nikt ci nie narzuca, spotykaj się z kim chcesz ale według państwa to nie jest związek prawny. A nie prawny sobie możesz mieć ile chcesz
  • Odpowiedz
@debi5s ale są dyskryminowani. Para homoseksualna budująca całe życie wspólnie majątek w przypadku śmierci jednej osoby musi zapłacić podatek od spadku a w małżeństwie jest zwolnienie z tego podatku pierwsza grupa podatkowa. I jeszcze dodatkowo kilka innych dyskryminacji. W normalnym cywilizowanym krajem nie ma na to miejsca.
  • Odpowiedz
@debi5s czyli nie ma powodu, a dalej, brak renty po śmierci partnera, brak możliwości wspólnego rozliczenia PIT. Podaj powody dlaczego popierasz taką dyskryminację w tych przypadkach.
  • Odpowiedz
@Trollex:

czyli nie ma powodu

przecież napisałem ci że nie popieram w ogóle podatku spadkowego, a co do dokumentacji medycznej to każdy i tak potrzebuje mieć oświadczenie woli osoby do której ona należy.

Podaj powody dlaczego popierasz taką dyskryminację w
  • Odpowiedz
@debi5s nie odpowiedziałeś na pytanie. Pytałem o powód dyskryminacji, a ty mówisz że chcesz zlikwidować podatek. To nie jest odpowiedź na pytanie.

Próbujesz sprowadzić do absurdu z panem wiesiem. Odpowiedź jest prosta, bo nie tworzysz z panem wiesiem związku pary nie jest twoją najbliższą osobą, z którą mieszkasz, żyjesz i spędzasz całe życie.

Próbujesz się wybielić tymi absurdami. Ale nie zmieni to faktu, że jesteś za barbarzyńskim prawem utrudniającym życie setkom
  • Odpowiedz
@Trollex:

Pytałem o powód dyskryminacji, a ty mówisz że chcesz zlikwidować podatek. To nie jest odpowiedź na pytanie.

Jest, bo przecież gdyby uwzględnić to co ja piszę, to rzekomą dyskryminacja o której piszesz w ogóle nie doszłaby do
  • Odpowiedz