Wpis z mikrobloga

nie ma to jak chwalić się milionami zysku w gazetkach kołchozowych, ale na rozmowach o podwyższenie płacy rzucić 2% podwyżki xdd
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zazdrosny u mnie zawsze management niższego szczebla beczał o ciężkim okresie, wiec Zacząłem rozsyłać mailem artykuly z prasy, gdzie ceo i wyższy management się chwali wynikami xD
  • Odpowiedz
@zazdrosny: w moim kołchozie kiedyś zrobili zebranie i chwalili się chyba dwie godziny wspaniałymi wynikami, milionowymi zyskami i tym, że jesteśmy najwydajnieszą produkcją w Europie i chyba drugą na świecie! (z produkcji tej korpo). Na koniec przyszedł czas na na docenienie pracowników. Każdy otrzymał: tandetny powerbank wielkości zapalniczki i kawałek tortu xDDD Chyba jeszcze w tym samym roku zarząd zmienił flotę samochodów z Audi kilkuletnich na najnowsze xD

W podwyżki
  • Odpowiedz
@zazdrosny: spoko, u mnie pół roku temu konferencja dla wszystkich pracowników ile to mamy pieniędzy, jak mamy się rozwijać, jak nasze akcje rosną itd. A teraz na każdy projekt czy zmiany brak budżetu a podwyżki są jak yeti xd
  • Odpowiedz
@zazdrosny: moja tez sie chealila sukcesami a potem w------i 3/4 zalogi razem ze mna, pol roku po tym jak mnie awansowali. Teraz robie za minimalna bo blisko i piatki wolne i mam w------e w te cale robienie kariery
  • Odpowiedz
@zazdrosny: tak działa kapitalizm, lewaku. Dla właścicieli kapitału są zyski KILKASET razy wyższe od średniej wynagrodzeń, dla pracownika - grożenie zwolnieniem, bo ciężki okres / AI / możliwość sprowadzenia hurtowych ilości imigrantów z Bangladeszu.

Gdybyś zarabiał więcej, to chodziłyby Ci po głowie głupie pomysły, a może byście się nawet dogadali w paru i założyli konkurencję. A tego przecież w neoliberalizmie nie chcemy.
  • Odpowiedz
@WybuchowyCzajnik

Firma oczekuje 10% wzrostu zysku rocznie, czyli defacto dziesiątek czy setek milionów, ale jak ma tobie dać 10%, czyli 1000zł więcej to się nie opłaca bo nie ma kasy.

Eee, ale jak to kołchoz to takich do podwyżki masz jakieś pewnie ze 100 osób, teraz pomnóż 1000*100*12 i masz niezłą sumkę netto xD
  • Odpowiedz
@zazdrosny: to pomyśl, że oczekiwałem pewnej fuszki w amazonie- jednej z największych firm świata- w końcu jest! oferta pracy! Patrzę i oczom nie wierzę - minimalna krajowa xd wstyd- powinniśmy obrzucać błotem te wszystkie firmy, cały zarząd i ich rodziny. Tylko taki ciągnący się smród i łatka łajdaków może zadziałać pozytywnie.

Wielokrotnie widziałem to w mneijszych i wiekszych firmach, gdzie ludzie robili taki raban to samo szefostwo szybko sie stawiało
  • Odpowiedz