Aktywne Wpisy

Medokin99 +267
Wracam do Was z prawdopodobnie już ostatnim wpisem dotyczącym podpalenia mojego świeżo zakupionego samochodu w listopadzie 2025 roku.
Post: https://wykop.pl/wpis/83961361/motoryzacja-honda-jezeli-mysleliscie-ze-ostatnio-m
Kilka dni temu znalazłem w skrzynce awizo. Szczerze mówiąc, od razu domyślałem się, co może się za nim kryć. Po wizycie na poczcie moje przypuszczenia niestety się potwierdziły.
Po
Post: https://wykop.pl/wpis/83961361/motoryzacja-honda-jezeli-mysleliscie-ze-ostatnio-m
Kilka dni temu znalazłem w skrzynce awizo. Szczerze mówiąc, od razu domyślałem się, co może się za nim kryć. Po wizycie na poczcie moje przypuszczenia niestety się potwierdziły.
Po
źródło: IMG_9470
Pobierz
zajsty +65
W 25 kolejce Harry Kane poza kadrą meczową z powodu kontuzji łydki.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL25
Pobierz

z polskim orzeczeniem o niepełnosprawności i chorowaniem na #stwardnienierozsiane #depresja i parę innych chorób?
Tak żeby popracować sobie parę lat, pochodzić po lekarzach a potem dostać jakiś zasiłek z opieki społecznej?
Bo pracuję w pl ale nie mam już siły na z-------l w #pracbaza z przerwami na stanie w kolejkach do lekarzy na NFZ
Ogólnie pracuję umysłowo przed kompem ale z moim umysłem coraz gorzej. Brak studiów i do tego tylko angielski i jakieś żałośnie niski poziom niemieckiego.
A tylko proszę nie jakąś Szwecja czy inna północ bo już tutaj w Polsce zamarzam 🥶
#pytaniedoeksperta
@przegrywam_przez_miasto: mogę spytać, jak objawia się taka choroba zazwyczaj? Jak to wygląda u Ciebie, bo to chyba nie przelewki raczej coś poważnego? Na to to orzeczenie dostałeś?
A masz jakieś fajny kraj do polecenia?
Ostatnio nad Maltą myślałem bo ciepło i mówią po angielsku ale podobno strasznie drogo tam
Najcieplejsze są w czasie polskiej zimy i tanie chyba są Turcja i Grecja (Kreta), ewent. Egipt ale mają jasne minusy
A mnie chodzi też żeby jakąś opieka społeczna była na poziomie, ale wtedy z kolei jest drogo - logiczne.
Nie wiem co to fibromialgia - ja w SM mam osłabienie konkretnych mięśni nóg i rąk i problemy z myśleniem
https://www.imidaily.com/malta-permanent-residence-program/
źródło: temp_file7015783484510600114
Pobierzźródło: temp_file9111942809555117917
PobierzApropos służby zdrowia
Wskaźnik ten łączy w sobie czas oczekiwania (kolejki) oraz odległość (dojazd). Poniżej przedstawiam zestawienie dla Polski i Malty w oparciu o najnowsze dostępne dane (Eurostat 2024).
1. Wymagany okres pobytu (Rezydencja)
Aby móc złożyć wniosek o dopłatę do czynszu, zazwyczaj musisz wykazać, że mieszkasz na Malcie legalnie i nieprzerwanie od dłuższego czasu.
Standardowy wymóg: Najczęściej wymagane jest udowodnienie 18 miesięcy nieprzerwanego pobytu na Malcie bezpośrednio przed złożeniem wniosku.
@przegrywam_przez_miasto: te dopłaty to za same mieszkania. Renta to inny temat.
Increased Severe Disability Assistance (ISDA =Znaczny stopień + niezdolność do samodzielnej egzystencji ~ 895 €
Dla osób wymagających stałej opieki, leżących, używających respiratora itp. (Skala Barthel 0-4).
Severe Disability Assistance (SDA)=Znaczny stopień niepełnosprawności