Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +161
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
Niuska +2
#jedzenie #dieta #wegetarianizm #gotujzwykopem
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść

Jeśli ktoś nie zna, to w skrócie: tytułowy król dostaje od tkaczy - oszustów nowe szaty stworzone z niezwykłego materiału niewidzialnego dla głupców i niezdolnych do sprawowania swojego urzędu. W rzeczywistości oszuści jedynie pozorują swoją pracę. Król paraduje nago, ale wszyscy jego poddani, nie chcąc wyjść na głupców i stracić stanowisk, podziwiają nowe szaty ich władcy, choć przecież nie widzą niczego.
Tak też jest z pomarańczowym prezydentem, bożkiem prawicy. Wszyscy zastanawiają się, jaki jest plan Trumpa, co zrobi Trump, dlaczego Trump to robi i jaki głębszy sens za tym stoi, w jakim wymiarze Trump gra w szachy, jakie są korzyści z genialnych deali Trumpa, zamiast przyznać przed innymi i samym sobą, że mamy do czynienia ze skończonym debilem, przestępcą i kleptomanem z błyskawicznie postępującymi objawami demencji, którego jedynym dealem jest zrobienie dobrze kolegom oligarchom oraz jednemu z byłych prezydentów.
Świat jak z baśni.
#ukraina #rosja #wojna #polska #trump #usa
źródło: IMG_0443
PobierzWszyscy o tym wiedzą i próbują go prowadzić jak pijanego wujka.
I tak by było z każdym, tylko nie z nagim królem szur-prawicy.
W sumie ciekawa analogia to szaleństwo cezarów i stopniowy upadek Rzymu.
A on robi to samo co kiedyś robił Nixon - poczytaj sobie o "Madman theory"
Oczywiście publicznie zawsze należy mówić, że ten człowiek nie nadaje się do sprawowania swojego urzędu, ale zawsze powinno się jednocześnie dokładnie analizować w co ten człowiek gra.