Powiem wam że za dzieciaka bezapelacyjnie moją ulubioną bajką był Asterix... Żadnej tak nie lubiłem jak przygód dwóch galów. Pamiętam jak za dzieciaka co wielkanoc i okolice bożego narodzenia/nowego roku, prosiłem babcię by sprawdziła czy będzie leciał Asterix w papierowym rozkładzie telewizyjnym, a potem dni się dłużyły jak czekałem na emisję... A ile zawodu było jak po oczekiwaniu przegapiłem np. pierwsze 10 minut bajki, bo np. byłem w kościele, a leciała z rana...
I nawet nie wiecie jaka dziecinna radość u mnie się ujawniła gdy zauważyłem że chyba wszystkie części animowane są na youtube! Ja pierdziele, siedzę jak dzieciak i lecę wszystkie po kolei - w czasach netflixów, od tak, i nie przegapię nawet minuty każdej produkcji!
Jak kiedyś będę miał dziecko to wychowa się niewątpliwie na Asterixie, którego będziemy oglądać razem. Pewnie dla niego to będzie boomer bajka jak te wszystkie o których ojciec opowiadał co oglądał na wieczorynki, ale przynajmniej stary (czyli ja) będzie zadowolony.
A najpiękniejsze jest to że animacja i bajka po latach wcale mi nie zbrzydła, jak to czasem bywa że się zastanawiasz, jak mogłem to oglądać?
@michalxd21 pamiętam ze w bibliotece mieli komiksy z Asterixem i siedziałem tam nieraz parę godzin i chichrałem w czytelni sledzac ich przygody. Ehhhh, to byli czasy
@michalxd21: stare wydanie komiksów w miękiej oprawie za grosze chodzi. Nowe właśnie wydają - w twardej z ~40 stronami dodatków w kazdym albumie - ale drogo. do wyboru ;)
na netflixie znajdziesz Obeliks: Walka wodzów z tego roku. francuska animacja 3D, ale przyzwoita. tylko nie odpalaj z polskim dubbingiem. Fatalny poziom, zero podjazdu do głosów ze starych animacji, nie ma co sie meczyc tylko mozna odpalic np po francusku z
I nawet nie wiecie jaka dziecinna radość u mnie się ujawniła gdy zauważyłem że chyba wszystkie części animowane są na youtube! Ja pierdziele, siedzę jak dzieciak i lecę wszystkie po kolei - w czasach netflixów, od tak, i nie przegapię nawet minuty każdej produkcji!
Jak kiedyś będę miał dziecko to wychowa się niewątpliwie na Asterixie, którego będziemy oglądać razem. Pewnie dla niego to będzie boomer bajka jak te wszystkie o których ojciec opowiadał co oglądał na wieczorynki, ale przynajmniej stary (czyli ja) będzie zadowolony.
A najpiękniejsze jest to że animacja i bajka po latach wcale mi nie zbrzydła, jak to czasem bywa że się zastanawiasz, jak mogłem to oglądać?
#asterix #animacja #bajki #asterixiobelix #francja #komiks #film #tv #wspomnienia #nostalgia
źródło: image
Pobierzna netflixie znajdziesz Obeliks: Walka wodzów z tego roku. francuska animacja 3D, ale przyzwoita. tylko nie odpalaj z polskim dubbingiem. Fatalny poziom, zero podjazdu do głosów ze starych animacji, nie ma co sie meczyc tylko mozna odpalic np po francusku z