Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Są media i już sąsiedztwo już w miarę zabudowane, więc nie powstaną nagle czworaki, szkoła, nie będą jeździć koparki ani nic takiego.
Domy raczej z okresu 2000-2010, więc potencjalnie bez nowobogackich roszczeniowców.
Z tyłu działka graniczy z lasem (ZL), więc nic tam nie będzie, plus widok petarda. Ekspozycja południowa, powierzchnia działki duża, mogę spokojnie budować taki dom jaki będę chciał. Lokalizacyjnie też bardzo ok.
Problem jest taki, że były robione badania geotechniczne, które wykazały grunty słabonośne / nienośne.
Czyli nie można oprzeć ław fundamentowych bezpośrednio na tym podłożu, konieczne jest pośrednie posadowienie - palowanie.
Kupilibyście taką działkę?
#budujzwykopem
chyba ze to pol hektara za kilka groszy albo budujesz dom za 2 banki i dodatkowe - strzelam - 150k na palowanie nie robi Ci roznicy
@LucaJune: Nie wiem jaka wielkość działki ale sąsiedztwo lasu daje Ci też większe odległości zabudowy
@LucaJune: wymiana gruntu nie wchodzi w grę? Możnaby to plus minus najpierw jakoś wycenić i samemu sobie odpowiedzieć czy warto
działka ma 1600m2.
Z tego co się orientowałem, to wymiana gruntu to jeszcze większe koszty niż palowane fundamenty, ale mogę się mylić, bo kompletnie się na tym nie znam.
@LucaJune: jak sie nie myle to jest 16 m od granicy lasu mozliwe usytuowanie jakiegokolwiek budynku wiec sobie popatrz na sytuacje