Wpis z mikrobloga

#slubodpierwszegowejrzenia celny komentarz o inpoście/ciasteczkowym potworze/panu czapeczce:
z Maciejem jest tego typu problem, że on po prostu jest niedojrzały emocjonalnie, ale profesjonalnie się tego wypiera. Nie tylko przed innymi, ale przede wszystkim przed samym sobą. To jest najgorszy rodzaj oszukiwania samego siebie, bo chcesz wierzyć, że jesteś inny niż jesteś naprawdę, a przez to nie możesz iść do przodu, rozwinąć się. Czyli w jego przypadku - dorosnąć.
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@momaniek: Tylko gdzie on miał tę swoją dojrzałość udowodnić? Zna się z kobietą 3 tygodnie. Początki znajomości zawsze są takie. Żarty i wszystko na wesoło. Na poważne życie przyjdzie czas. Poza tym niektórzy tak właśnie funkcjonują, że traktują życie z przymrużeniem oka, a jak jest robota do zrobienia, to wtedy się wykazują.
Tutaj ślub w ciemno i co? Ma z nią po 3 tygodniach dziecko planować? Szyby jej myć i
  • Odpowiedz
@inertia-kow: żarty żartami ale przecież gołym okiem widać że facet potrzebuje mamusi a nie partnerki. Ja też sie z mężem głównie śmieję, żartujemy ze wszystkiego ale jednak mój mąż to facet a nie nastolatek, no jak można nie widzieć że inpost mentalnie jest na poziomie liceum? To chyba trzeba być samemu licealistą jeszcze aby tego nie widzieć :) a z oknami to przesada była ale myślę że to była ucieczka
  • Odpowiedz
@inertia-kow: W sumie jest w tym trochę racji. Te wszystkie aktywności są takie wyreżyserowane i sztuczne, z góry zaplanowane bez uwzględnienia partnera. Zamiast tego przydałoby się trochę spontaniczności, zwykłe "co masz ochotę robić dziś wieczorem?".
  • Odpowiedz
@nika98765: Wytłumaczysz z sensem, dlaczego mentalnie jest na etapie liceum? Że próbuje przy niej żartować, czy że ubiera się na sportowo? Przypominam, że facet do niedawna był czynnym sportowcem. Ma nawet stronę na Wikipedii. Być może założoną przez siebie, ale jednak.
Moim zdaniem trzeba samemu być na etapie liceum, by wyrobić sobie tak negatywną opinię na temat czyjejś dojrzałości na podstawie kilku odcinków programu rozrywkowego w tv. Ile oni go
  • Odpowiedz
@inertia-kow: no akurat dla mnie żartowanie i poczucie humoru to chyba jedna z najbardziej podstawowych rzeczy które mogą mnie do kogoś przyciągnąć, ale Maciej nie jest ani dowcipny ani nie zna umiaru. Te jego żarty są po prostu głupie, dziecinne, gość próbuje nimi zasłonić swoją nieudolność. Uwiesił się na tej biednej Kasi, nie potrafi zająć się sobą, pyta ją co chwila o zdanie. W dodatku zachowuje się jak prawiczek, no
  • Odpowiedz
@nika98765, @krotka_pilka:
Tylko bierz poprawkę na specyficzne okoliczności.
1. Nie każdy czuje się swobodnie przed kamerą tak jak siostra kadrowej.
2. Brak obycia w kontaktach damsko-męskich nie jest dowodem na infantylność czy brak dojrzałości. W końcu gdyby w tym obszarze czuł się jak ryba w wodzie, to nie musiały być zdany na ten program.
3. To, że o wszystko pyta i sam nie podejmuje decyzji może być związane z:
a) potrzebą kontaktu
  • Odpowiedz
@nika98765 +10
@wytrzepzczytelni: już teorie spiskowe hahah. Nie, po prostu nie każdy się daje nabrać na manipulacje i nie każdy idzie za tłumem baranku. Zaskakująca ilość szczegółów? Wystarczy oglądać uważnie i ze zrozumieniem wszystkie materiały plus te na stronie Earl Grey, dla przeciętnej osoby nie jest to jakiś
  • Odpowiedz
@inertia-kow: okej, Ty te wszystkie rzeczy potrafisz jakoś wytłumaczyć, masz jakieś hipotetyczne powody jego zachowania. Tylko moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego. Chodzi mi o to, że te wszystkie punkty które wymieniłeś, nawet jeśli jest na nie właśnie takie wytłumaczenie, świadczą moim zdaniem o infantylność inposta.
1. Masz rację, nie każdy. Jednak jakoś pozostała piątka uczestników daje radę.
2. Masz rację, nie musi. Ale w tym wypadku jedno przekłada się
  • Odpowiedz
@nika98765: Teraz będziesz zakłamywać rzeczywistość i wmawiać sobie, że mnie to zabolało, bo nie potrafisz rozmawiać na argumenty? Nie odniesiesz się dzieciaku do mojego ostatniego wpisu? Pokazałem ci niebo, a ty patrzysz na palec... Podesłałem ci cytat gdzie zarzucasz innym spisek, bo podejrzewają że jesteś Krystian, a sama próbujesz ze mną tego samego. Słaba jesteś. Biegnij się bawić na inny plac zabaw dziewczynko i nie zawracaj już gitary.
  • Odpowiedz
@krotka_pilka: Tylko to wszystko rozbija się o kwestię intencji wobec człowieka. Generalnie tematy na wykop poświęcone tego typu produkcjom, mają tendencję do tworzenia tzw. loży szyderców. Osobiście nigdy bym nie stwierdził, że jak ktoś jest bardziej zamknięty czy zagubiony w takich warunkach w jakich oni się znajdują, czy też ma mniej dobrych pomysłów na rozmowę czy spędzanie czasu to czyni go infantylnym.
Ale jak się chce psa uderzyć to zawsze
  • Odpowiedz
@inertia-kow: hahahah potrafię rozmawiać na poważne argumenty a nie tak śmieszne jak te które Ty podałeś. Dojrzałość objawia się na codzień. Nie od święta. Maciuś to dzieciak, zobaczysz jak dorośniesz i sobie odświeżysz temat, bo teraz nie idzie Cię przekonać. Jesteś grubo 20 lat za mną, ja jestem przed 40 i patrzę z przerażeniem na tego 40 letniego chłopca, a naprawdę wiem jak się zachowują moi rówieśnicy więc porównanie mam.
  • Odpowiedz
@nika98765:

Kup sobie maść na ból dupska

hahahah potrafię rozmawiać na poważne argumenty a nie tak śmieszne jak te które Ty podałeś

jak dorośniesz i sobie odświeżysz tema

Jesteś grubo 20 lat
  • Odpowiedz
@inertia-kow: to się zdecyduj czy Maciuś jest w końcu niedojrzały czy nie, bo chyba chciałeś mi dokopać że jestem niedojrzała a finalnie przyznałeś że on także :) brawo! w końcu dotarło ;) do lekcji
  • Odpowiedz
@nika98765: nie schlebiaj sobie głuptasie, bo to był tylko skrót myślowy.
Chodziło oczywiście o "Maciusia" czyli twoją niesprawiedliwą ocenę tego człowieka.
Wybiórczo traktujesz moje wypowiedzi i odnosisz się tylko do wygodnych dla ciebie fragmentów. Swoimi udowodniłaś że jesteś hipokrytką i manipulantką. Podałem ci cytaty, ale oczywiście udajesz że deszcz pada.
Poświęciłem co znaczenie więcej czasu niż jesteś warta, dlatego idź już "sobie pobiegaj". W twoim wieku to właściwie konieczność. Won.
  • Odpowiedz
@inertia-kow: no jak długo jeszcze będziesz tracił swój cenny czas na pisanie do mnie? poświęć ten czas na samorozwój, może zrozumiesz to co wszyscy tutaj usiłują ci wytłumaczyć. Nie, nie znajdziesz kobiety póki będziesz się tak zachowywał.
  • Odpowiedz
@nika98765: Wszyscy? Zdaje się, że tylko ty tu jeszcze jesteś. Masz rozdwojenie jaźni? Pogrążasz się coraz bardziej :) Czekam aż wyjdziesz, zwyczajnie po dżentelmeńsku puszczam cię przodem, bo chcę już zgasić światło xD
  • Odpowiedz