Wpis z mikrobloga

Atomoksetyna, która miała ograniczyć impulsywne działania np. zakupowe (ale raczej nie mam z tym problemu) stała się triggerem rozkmin i wpadłem w piekło OCD.

Kolejny raz dostaję leki, jak się okazuje dla osób z ADHD, gdzie ja tego nie mam - blisko, ale nadal nie w przyjętym naukowo przedziale wyników przeprowadzonych testów. Kolejny raz jest z tym problem. Po medikinecie bolało mnie serce, a ta atamoksetyna również robiła coś podobnego.

Wywołane ocd i ten lek doprowadziły do sytuacji, że trafiłem na badania EKG z przeczuciem, że przeszedłem zawał.

To pewnie zabrzmi, jak klasyczny tekst osoby leczonej, ale mam wrażenie, że lepsza byłaby nieleczona melancholia niż rozregulowanie lekami i wydanie taczki pieniędzy na caly ten psychologiczny biznes.

#psychologia #psychiatra #psychiatria #depresja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Vegasik69 przyjmuję lamotryginę i miałem 3 dni nagłej przerwy, odczułem to dosyć negatywnie. Przypomniałem sobie ten dołek. Atomoksetynę odstawiłem, tak jak wszystkie te leki koncentratory, bo mnie przyspieszają, jak przedawkowanie kawy.

Obejrzę, dzięki.
  • Odpowiedz
@gzymspiwniczny brałem odstawiłem nawet zostało,tak jak ty miałem problem z sercem,jeździłem na rowerze,spacer czasami jakiś bieg,w trakcie stosowania dobre 4 miesiące wydolność się zmniejszyła,wiecznie tachykardia lekko po 156bpm cały dzień,myślałem że zjadę albo jestem przed zawałem,max miałem 210bpm,choć dokuczają mi zaburzenia lękowe i naturalnie dokucza tętno,ale ten lek tak potęgował że szkoda zdrowia na powikłania.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bartyzelwspomnien czy czułeś, że mówisz szybciej? Bardziej nieskładnie, taki trochę nakręcony? Albo np. zdarzało Ci się nadmiernie dzielić swoimi przemyśleniami? Na tych lekach ztres od razu daje somatyczne objawy, kłucie w sercu lub wlasciwie pod obojczykiem.
  • Odpowiedz