Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z emocjami po rozwodzie?
W sobotę się dowiedziałem, że żona chce rozwodu. Zabiła mnie tym od środka, jak sobie z tym radzić? Od 3 dni nic nie jadłem, nie jestem w stanie. Nie mogę spać, nie mogę jeść, nie jestem w stanie się na niczym skupić i przestać o tym myśleć. Czuję się jak by ktoś mnie przebił ostrzem na wylot..... Jak można to zrobić drugiej osobie z którą się było 15 lat. Nie rozumiem :(
#zalesie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jaki ma sens komentowanie tekstem wygenerowanym przez SI?

@LeVentLeCri: plaga, a będzie jeszcze gorzej. Nawet się ludziom nie chce tego zredagować tak aby nie wyglądało jak oczywiste SI (a może to nawet dobrze).
  • Odpowiedz
Od 3 dni nic nie jadłem, nie jestem w stanie. Nie mogę spać, nie mogę jeść, nie jestem w stanie się na niczym skupić i przestać o tym myśleć

@mirko_anonim: na takie objawy to do psychiatry, jezeli nie minie za pare dni, bo sie wykonczysz i pozawalasz inne sprawy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: XD jeśli baba Cie zostawiła po 15 latach a Ty ja dalej kochasz to musiałeś być na prawdę kiepskim partnerem, rozumiem gdy się kłócicie parę lat i siebie nawzajem nienawidzicie, a taka sytuacja jak tutaj to tragedia XD co Ty robiłeś że Cie zostawiła? Zresztą lepiej nie wiedzieć XD ale beka XD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieustraszony-wizjoner-4:
Dobrze, że mnie żadna nie chce. XD

Dzięki temu nigdy nie zostanę zdradzony i okradziony przy rozwodzie (a było by co kraść, oj było by, no wbrew pozorom nie każdy przegryw/incel to biedak), anie też nie skończę jak emocjonalny wrak, tak jak op. :P
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
nowoczesny-opiekun-21: Tylko nie psychiatra jeśli macie dzieci i będziecie walczyć o opiekę. Uznać będzie można, że sobie nie radzisz z życiem sam i tym bardziej nie będziesz mieć sił na opiekę nad dziećmi.

Jeśli jednak dzieci dorosłe, to jak najbardziej idź do psychiatry, może jakieś alimenty od niej wyciągniesz?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
XD jeśli baba Cie zostawiła po 15 latach a Ty ja dalej kochasz to musiałeś być na prawdę kiepskim partnerem, rozumiem gdy się kłócicie parę lat i siebie nawzajem nienawidzicie, a taka sytuacja jak tutaj to tragedia XD co Ty robiłeś że Cie zostawiła? Zresztą lepiej nie wiedzieć XD ale beka XD

@dawid-plachta: beka to z ciebie, nie raz baba odeszła od chłopa bo za spokojny, a potem jej kochanek
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ziomek przy rozwodzie kupił te książkę i sobie chwalił https://samczeruno.pl/sklep/downloads/poradnik-rozwodowy/

pamiętaj, że jak ona podjęła decyzję, to już nie jesteś jej były, do którego ma jakąś sympatię, czy rezerwę. Teraz jesteś jej przeciwnik, z którym walczy o to co zostało z tego małżeństwa i jako kobieta, ucieknie się do wszystkich najbardziej nieczystych chwytów z zaskoczenia, by jak najwięcej od ciebie wyszarpać. Pamiętaj, też że jesteś już jakieś 3-12msc w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ona chciałą rozwodu od dawna tylko ty się dopiero teraz dowiedziałeś. Chwilowo jesteś na przegranej pozycji w niekomfortowej sytuacji, postaraj się zadbać przede wszystkim o to, by zabezpieczyć swoją przyszłość i finanse.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Poszukaj pani adwokat, która wyjaśni Ci sytuację. Trzeźwe myślenie będzie najważniejsze. Żona jest pewna swojej decyzji, a problem pewnie jest od dłuższego czasu którego Ty nie widziałeś. Nie ważne w kim. Szukaj pomocy. Może któraś osoba z Twojego otoczenia już to przeszła.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: współczucia, że w ogóle brałeś ślub i teraz będziesz bujać się po sądach. Gdyby nie to mógłbyś przynajmniej próbować pocieszyć się innymi kobietami, a tak musisz się pilnować do końca wyroku
  • Odpowiedz