Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z emocjami po rozwodzie?
W sobotę się dowiedziałem, że żona chce rozwodu. Zabiła mnie tym od środka, jak sobie z tym radzić? Od 3 dni nic nie jadłem, nie jestem w stanie. Nie mogę spać, nie mogę jeść, nie jestem w stanie się na niczym skupić i przestać o tym myśleć. Czuję się jak by ktoś mnie przebił ostrzem na wylot..... Jak można to zrobić drugiej osobie z którą się było 15 lat. Nie rozumiem :(
#zalesie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim idź do psychoterapeuty by się bezpiecznie wygadać o tym wszystkim co w Tobie siedzi, później idź do jakiegoś prawnika by Ci pomógł prawnie. Dzięki temu będziesz zaopiekowany z różnych stron i łatwiej przetrwasz to wszystko w tym najkrytyczniejszym momencie
  • Odpowiedz
  • 149
@mirko_anonim: Niestety, będziesz to przechodził jak śmierć bliskiej osoby. Nie ma rady... Jedyna błaha rada to - zajmij się sobą. Nie błagaj, nie płaszcz się. Nie dzwoń, nie pisz. Przeżyj żałobę, która może trwać długo...nawet rok. Samo przejdzie...
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim: kuzyn też przechodzi przez rozwód po nastu latach małżeństwa, laska ze wsi, dla której liczą się tylko pieniądze znalazła sobie grubszy portfel
Popatrz na to od drugiej strony, ze względu na dużą liczbę rozwodow w ostatnich latach masz większą szansę na znalezienie kogoś innego (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: standard. Mnie by już takie rzeczy nie zaskoczyly tylko bym powiedział pod nosem że normalne i już by mnie to aż tak nie ruszalo. Odejście to i tak jest nic. Gorzej jak druga osoba chce Cie zniszczyć.

Może pomyśl o psychoterapii jakiejś, żeby ktoś z Tobą pogadal dał jakieś wytyczne. Lepiej mieć jakiegoś przewodnika że to tak okresle w tym okresie, jak sam nie daaz rady
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nagrywaj z ukrycia rozmowy a zwłaszcza kłótnie. Musisz uważać czy nie będzie próbowała usunąć cię z domu i zrobić przemocowca zgodnie z ustawą "mieszkanie za pomówienie".
Szybko skontaktuj się z prawnikiem, nic z nią nie ustalaj na gębę, nie wierz w żadne zapewnienia. Może Ci się wydawać, że nie jest do tego zdolna ale ona na pewno już od dawna to planowała i jest przygotowana.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 13
ostrożny-nomada-29: Trzy lata temu odeszła ode mnie żona. byliśmy ze sobą razem 30 lat. Grunt to się za bardzo nie przejmować. każdy ma prawo do własnego szczęścia a tego się nie zbuduje na związku na siłę. Przejdziesz żałobę i będziesz żył dalej. Nieco inaczej niż dotychczas, ale dlaczego miałoby być gorzej?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim pierwsze co to szybko do psychiatry i weź leki - to pozwoli ci przetrwać najgorszy czas. Później będziesz się zastanawiał co dalej.

To, co opisujesz, to ogromny wstrząs emocjonalny, i absolutnie naturalne są reakcje, które teraz masz — brak apetytu, bezsenność, rozpacz, chaos w głowie. Kiedy ktoś, z kim spędziło się pół życia, nagle mówi o rozstaniu, mózg reaguje jak na traumę.

Chcę Ci powiedzieć to jasno:
Nie ma nic złego w tym,
  • Odpowiedz
Jak można to zrobić drugiej osobie z którą się było 15 lat. Nie rozumiem :(

@mirko_anonim: to ta slynna kobieca empatia, miłość i altruizm :)

Skora ona się wysrała to im szybciej pozbędziesz się jej "ideału" w swojej głowie, tym szybciej sie uporasz ze swoim życiem.
Uświadom sobie, że to Ty sam jesteś ośrodkiem swojego życia, skup się na tym, czego nie robiłeś lub nie mogłeś robić kiedy byliście razem.
  • Odpowiedz