Cześć, Czy ktoś z was posiada Opla Vectrę C 2005 1.9 CTDI 150KM i wymieniał ostatnio w nim alternator ? Aktualnie mam go do wymiany i chciałbym to zrobić na zasadzie zakupu przez allegro i oddania do mechanika znajomego. Jednak nie jestem pewny jakby dokładnie model alternatora zamówić tak aby pasował. Ktoś jest mi w stanie pokazać lub nakierować jaki wybrać na allegro ? Bo jest ich w zasadzie kilka rodzaju z tego co widzę i nie chciałbym zamówić nie pasującego. #mechanikasamochodowa #opel #opelvectra #czescisamochodowe #samochody #mechanika
@GlodnyZNatury: po co zamawiać na zapas? oddaj do mechanika, wyciągnie część, sprawdzi, zamówi i założy. Alternator można też regenerować, są zakłady które się tym zajmują.
@GlodnyZNatury: ja mam tyle że nowszego ale dokładnie ten model. Regenerowałem w nim samodzielnie alternator. Jak chcesz wymienić cały, to musisz sprzedawcy podać nr Vin bo też chciałem kupić nowy i po kontakcie ze sprzedawcą okazywało się, że większość z nich mimo opisu tak naprawdę nie pasuje do niego a ten który ja muszę kupić ma cenę razy dwa ( ͡°͜ʖ͡°)
@GlodnyZNatury: katalog części twoim przyjacielem, ale jak masz wątpliwości niech mechanik zamawia. I jeszcze kwestia że zepsuty alternator nie zawsze nadaje się do wymiany. Może być uszkodzony np. regulator napięcia który jest małą pierdołą za parę złotych którą się wymienia zamiast całego alternatora, albo można go regenerować. Krótko mówiąc - nakierować Cię najlepiej można do znajomego mechanika.
Czy ktoś z was posiada Opla Vectrę C 2005 1.9 CTDI 150KM i wymieniał ostatnio w nim alternator ? Aktualnie mam go do wymiany i chciałbym to zrobić na zasadzie zakupu przez allegro i oddania do mechanika znajomego. Jednak nie jestem pewny jakby dokładnie model alternatora zamówić tak aby pasował. Ktoś jest mi w stanie pokazać lub nakierować jaki wybrać na allegro ? Bo jest ich w zasadzie kilka rodzaju z tego co widzę i nie chciałbym zamówić nie pasującego. #mechanikasamochodowa #opel #opelvectra #czescisamochodowe #samochody #mechanika
( ͡° ͜ʖ ͡°)