Wpis z mikrobloga

via Android
  • 5
@Migfirefox to akurat nie masz pojęcia o czym mówisz, no ale to wykop, przywykłem. Wyjaśniając - filtr cząstek stałych lub jego brak nie determinuje tego, czy z samochodu się kopci, czy też nie.
  • Odpowiedz
Wierzycie, ze wejdą jakieś zmiany na przeglądać i jakieś konsekwencje za brak takiego dpf-a?

@Shatter: Mam taką nadzieję.
Jak nie jestem ekoświrem tak smrody na drodze mi przeszkadzają
  • Odpowiedz
ja bym karał biczowaniem albo chociaż zakuciem w dyby i obrzucaniem pomidorami. Czasem nie da się jechać za takim wolnomyślicielem bo widoczność spada.

@Migfirefox: to przywal się do wszystkich benzyn z wtryskiem bezpośrednim do 2017r, przez zwiększanie ciśnień, te zaczęły emitować cząstki stałe, dopiero od 17r jak weszły filtry GPF to jest to filtrowane.
dodaj do tego że benzyny ogolnie są c-----e, często biorą olej, dodatkowo palą dużo więcej paliwa i taki
  • Odpowiedz
@Shatter: kupowanie auta z wyciętym DPF jest po prostu z założenia głupie. Nikt ideologicznie nie wycina sobie DPF'a ze sprawnego samochodu. Wystarczy odpowiedzieć sobie na pytanie, czy chcę kupować samochód od kogoś, kto w momencie gdy zaczął mu się nagle zapychać DPF stwierdził, że go wycina i po sprawie, zamiast znaleźć faktyczną awarię która do tego doprowadzała. Aka zadrutował samochód, bo to była tańsza opcja niż prawidłowa diagnostyka i naprawa.
  • Odpowiedz
@Shatter: ich, bardzo udany, nic się z tym nie dzieje. w hyundai i kia jest bo to ten sam samochód w zasadzie. i30/ceed
Tutaj nie ma nawet dwumasy przy tym silniku, nie ma co się tu psuć. cicho chodzi, oleju nie bierze, pali od strzała.
kupiłem z przebiegiem 303K.

U mnie jeszcze nie ma rudej, ani nie ma na karoserii ani podłoga. nawet jest jakieś fabryczne zabezpieczenie podwozia przed korozją które też było
  • Odpowiedz
  • 0
filtr cząstek stałych lub jego brak nie determinuje tego, czy z samochodu się kopci, czy też nie.

@Shatter: bezpośrednio - nie. Ale sposób jego usunięcia już może.
  • Odpowiedz
  • 0
Wierzycie, ze wejdą jakieś zmiany na przeglądać

@Shatter: tylko na to czekać, w Niemczech weszły 2 lata temu i nawet kilkuletnie dizle przestały przechodzić przeglądy. Idealna okazja, żeby znowu trochę zgolić z frajerów.
  • Odpowiedz