Wpis z mikrobloga

#zdrowie #medycyna #nadcisnienie #cisnienie
27 lvl cisnienie 135/90 średnio... od zawsze mialem nadciśnienie i nigdy z tym żadnych problemów czy to z sercem czy z poceniem nie wiem co jeszcze...co prawda zawsze u lekarzy musiałem się tłumaczyć, że to u mnie rodzinne po dziadku czy ojcu... Także pytanko do was.. powinienem jakies tabletki brac czy wyjebongo i to ciśnienie u chłopa 180cm/75kg jest akceptowalne?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MistrzKowalski jest jak najbardziej akceptowalne, jeśli jedynym sposobem na zbicie takiego ciśnienia jest przyjmowanie leków to lepiej mieć już takie ciśnienie @PolskiOski2137 samo badanie u kardiologa zawsze jest wskazane. Ale jeśli przepisze ci tabletki i tyle, to za jakiś czas będziesz szedł do kolejnego specjalisty by leczyć skutki uboczne
  • Odpowiedz
@johny-kowalski: Chodzi o to żeby w końcu na badaniach przestać się tłumaczyć bo lekarze robia oczy jak 5 zł i mówią..

"no Paniee nadciśnienie lekkie.. "

a ja jak głupi od lat musze albo po prostu mówię, że to w rodzinie.. przejde sie do kardiologa i zobaczymy.
  • Odpowiedz
@PolskiOski2137: ciśnienie dość łatwo zmniejszyć, najlepiej działa słońce, także długofalowo, poza 8 miesiącami naświetlania (krótko, często, bez kremu, zawczasu pijemy marchewki) i głóg
  • Odpowiedz