Aktywne Wpisy
filip-pietrasik +14
Urynowyurynator +31
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

Oczywiście nie kupuje tego wyjaśnienia, ale zastanawiam się jak realnie ma się wentylacja grawitacyjna to standardowej mechanicznej (bez rekuperacji). Bo w obu przypadkach konieczne zamontowanie jest nawiewników w oknach. Jak to będzie działało na drugim piętrze (blok ma 3)?
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budownictwo #nieruchomosci #wentylacja
Mechaniczna wentylacja ma przewagę latem ,bo wymusza obieg powietrza nawet jeżeli nie ma różnicy potencjałów. To w zasadzie zamyka temat.
Moim zdaniem lepsza mechaniczna, ale faktycznie trzeba ją serwisować i jest szansa, że ktoś ją źle wykona tak jak zresztą
To jest mega luksus imo, nie ma wilgoci, szybko wyciąga zapachy, szczególnie jak mieszkasz w pionie z palaczami albo fanami śmierdzącego smażenia i nie lecą Ci ich zapachy.
@rajju: zgłoś to zarządcy. Jak za mocno ciągnie, to można moc wyregulować na wentylatorach na dachu. Tak mi ostatnio powiedział serwisant, jak robili przegląd okien.
Ja mam u siebie 3 wentylacje mechaniczne i 5 nawiewników. W nieogrzewanym mieszkaniu temperatura spadła w ciągu ostatniego tygodnia o 2 stopnie.
@pepedros: Wiem, wiem, też to mówią, ale tutaj wszyscy których znam wynajmują (ja też) i nie chcemy czynszojadom d--y zawracać, łatwiej zrobić prowizorkę.
Ogólnie beka, bo 'prawdziwych' mieszkańców jest mniej niż połowa, reszta najem albo puste, i długo były imby z uzbieraniem większości głosów na spotkaniach,