Powiedzmy sobie szczerze. W Polsce Walka z ociepleniem klimatu to działanie na niekorzyść państwa. W Polsce nadal jest zimno. Spokojnie +10 stopni można podnieść klimat. A co się będzie działo w Hiszpanii czy na Saharze. A co mnie to interesuje. Czy Hiszpanów interesuje to że u nas jest zimno? #pogoda
Jest mi zimno w dłonie. Spokojnie o +10 można podnieść temperaturę całego ciała. A co się będzie działo w mózgu, sercu, innych organach? A co mnie to interesuje? Czy moje stopy interesuje to, że mi zimno w dłonie?
czyli uważasz, że podniesienie temperatury o 10st w Hiszpanii nie będzie miało żadnego wpływu na Twoje życie?
Już skończ manipulować bo rzecz idzie nie o żadne 10st tylko o jakieś dziesiąte jednego stopnia - bo o tyle rzekomo wzrosła średnia w ostatnich 60 latach a oczywiście na zmanipulowanych wykresach jest to przedstawianie tak jakby urosło o minimum 10st - to raz.
Dwa: skoro ocieplenie jak nazwa mówi jest globalne
@Megasuper: tez jestem za tym, powinnismy napierdzielac co2 ile wlezie zeby obnizyc koszty u nas. A inni niech sie martwia. Hiszpanie nie przejmuja sie tym ze placimy wiecej za wegiel przez chore podatki za ktorymi glosuja
Więc trzymajmy się dalej tych 60 lat. Na biegunie północnym ta temperatura wzrosła o o ok. 3stC. Na Półwyspie Antarktycznym też ok. 3stC.
A w polsce w tym czasie spadała i brak lata = czy możemy zatem mówić, że mamy równowagę w sensie arktyka się ociepla a europa wschodnia ochładza? xD Bo znów podajesz jakieś z d--y przykłady o Arktyce a mnie interesuje co zmieniło się w naszym kraju?
@amelinowa: zacytuję sam siebie, bo jak widać wcześniej przerosło to Twoje umiejętności czytania ze zrozumieniem:
No i jak tu mam z tym dyskutować? Znowu wrócimy do tych Twoich 60 lat. W latach 1961-1990 średnia temperatura roczna w Polsce wynosiła ok. 7.5stC. Obecnie jest to 9.1stC. Czyli wzrost o jakieś 21%.
Przekładając skalę na temperaturę człowieka - to jak wzrost temperatury z 36.6 do ~44. Co się dzieje przy temperaturze 44stC? - białka komórkowe
źródło: temp_file1354266619718776875
PobierzJest mi zimno w dłonie. Spokojnie o +10 można podnieść temperaturę całego ciała. A co się będzie działo w mózgu, sercu, innych organach? A co mnie to interesuje? Czy moje stopy interesuje to, że mi zimno w dłonie?
@Megasuper: czyli uważasz, że podniesienie temperatury o 10st w Hiszpanii nie będzie miało żadnego wpływu na Twoje życie?
Już skończ manipulować bo rzecz idzie nie o żadne 10st tylko o jakieś dziesiąte jednego stopnia - bo o tyle rzekomo wzrosła średnia w ostatnich 60 latach a oczywiście na zmanipulowanych wykresach jest to przedstawianie tak jakby urosło o minimum 10st - to raz.
Dwa: skoro ocieplenie jak nazwa mówi jest globalne
@amelinowa:
A w polsce w tym czasie spadała i brak lata = czy możemy zatem mówić, że mamy równowagę w sensie arktyka się ociepla a europa wschodnia ochładza? xD Bo znów podajesz jakieś z d--y przykłady o Arktyce a mnie interesuje co zmieniło się w naszym kraju?
źródło: IMG_1641
PobierzNo i jak tu mam z tym dyskutować? Znowu wrócimy do tych Twoich 60 lat. W latach 1961-1990 średnia temperatura roczna w Polsce wynosiła ok. 7.5stC. Obecnie jest to 9.1stC. Czyli wzrost o jakieś 21%.
Przekładając skalę na temperaturę człowieka - to jak wzrost temperatury z 36.6 do ~44. Co się dzieje przy temperaturze 44stC?
- białka komórkowe
Co Ty za fikoły wyczyniasz