Aktywne Wpisy

malutak9913 +1552
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
PiotrFr +24
Zostałem zgłoszony na ochotnika do poprowadzenia zajęć z dziećmi 6-8 w lokalnym ośrodku. Tematyka zawodowa: murarz. Nie odmawiałem, bo wiem że nikogo nie znajdą. Problem w tym, że nie wiem co z takimi małymi dziećmi zrobić. Ze starszymi łatwiej biorąc pod uwagę branże, a jednocześnie zrobić coś ciekawe, bo gadanie ich nie zainteresuje. Mam jakieś tam pomysły, ale średnio zadowolony z nich jestem. Chętnie przyjmę każdy pomysł
#budownictwo #praca
#budownictwo #praca
źródło: 1000025545
Pobierz

Jako, że obejrzałem wszystkie serie jednym ciurkiem w 2016 roku to siłą rzeczy mało co zapamiętałem z tej serii. Z tyłu głowy po tych dziewięciu latach wyrobiłem sobie mglistą opinię o tej serii, że była "okej, ale za wolna i momentami wiało nudą".
No dobra, więc przeczytałem opisy postaci i odcinków żeby być mniej więcej temacie, bo średnio chciałem rewatchować serię co ma 50+ odcinków.
Powoli przypominając sobie fabułę, postacie i świat przedstawiony, coś się we mnie striggerowało i sobie pomyślałem: "ej, przecież to było super, czemu do cholery uważałem to za nudne?"
Jestem po seansie i zauważyłem jedną różnicę, po tych prawie 10 latach zmienił mi się styl oglądania(?), coś co w tamtym czasie uważałem za wolną i nudną akcję, teraz odbieram to jako coś, nad czym warto podumać i popaść w refleksję. Aria mi to uświadomiła, za co jestem wdzięczny temu tytułowi, bo inny iyashikei raczej by do mnie nie dotarł.
Najbardziej pasuje tutaj porównanie, że Aria to herbata którą nie pije się dla smaku (fabuły), tylko po to, żeby cię ogrzała (klimat). Gorąco polecam.
Ktoś może powiedzieć, że wtedy byłem "dopaminowym tik-tokterem" który oglądał tylko anime akcji i n-----------e po mordach, więc anime tego typu mnie nudziły, co do końca nie jest prawdą, fakt, oglądam shouneny, ale to nie jest mój ulubiony gatunek, oglądam praktycznie wszystko, jeśli tylko spodoba mi się opis.
Dobra końcowe wnioski, bo zaczynam już p-------ć od rzeczy: uważam, że z wiekiem nie zmienia się gust. Z wiekiem zmienia się wrażliwość - czyli to, co jesteś w stanie w ogóle zauważyć. Przynajmniej w moim przypadku.
Ta wiem, brzmi jak p---------e o szopenie i Ameryki tutaj nie odkrywam, ale pierwszy raz u siebie zauważyłem taki zabieg i chciałem gdzieś się wygadać. Ciekawe jakby mi się oceny pozmieniały, gdybym zrewatchował swoje obejrzane anime przynajmniej raz.
#animedyskusja #anime #aria
źródło: 810994
PobierzMi z wiekiem znudziły się wszystkie battle shonen. Nie mam cierpliwości żeby czytać/oglądać się te niekończące się serie pojedynków. Większość takich serii jest podobnie zbudowana, różnią się tylko supermoce
O to to, jakbym widział siebie podczas Monogatari Series w 2014. Niby wiedziałem w którym kościele dzwoni dzwon, ale i tak musiałem się wtedy upewnić redditem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Teraz bym
Ja zauważyłem u siebie podobne odczucia, kiedyś oglądałem głównie akcyjniaki a po latach najlepiej mi się ogląda slice-of-life badź dramaty bez nadnaturalnych rzeczy, wystarczy mi wrażeń w życiu realnym -