Wpis z mikrobloga

@matluck tak tak niszczyciel, ale... Anime to japońskie bajki, na chińskie mówi się z tego co pamiętam ,,Donghua,, :)

A co do reszty, to zgadzam się co do słowa xd sam mam obecnie fazę na anime mimo że niedługo 4 z przodu ( ͡ ͜ʖ ͡) no ale na profilowe tego nie dam.

Ps. Solo leveling to najlepsze co ostatnio oglądałem, pierwsze 2 odcinki średnie, ale
  • Odpowiedz
@Mystoo to zacznij od odróżnienia jakichś kalek z reddita, czy fejkowych story od rzeczywistości, a mądrość sama przyjdzie.
W sumie to nie przyjdzie, jak ktoś tuman to będzie tuman i raczej nic tego nie zmieni
  • Odpowiedz
@sayanek: dawno temu jak anime nie bylo za bardzo znane w Polsce to poszedl jakiś reportaż który przedstawiał je w bardzo złym świetle, chyba chodziło o panel z db, nawet JPF musiał sie tłumaczyć. Wtedy wiele osób pierwszy raz o anime usłyszało i uznało ze to "chińskie bajki".
I jakos w fandomie to określenie sie przyjęło, na wielu konwentach te 20 lat temu fani często tak mówili:)
Mozna powiedzieć ze
  • Odpowiedz
@matluck: jakby go nie obchodziło tak jak mówi to by nie pisał na ten temat wywodu tylko napisał np. “Ok, ja myślę inaczej” i dalej robił swoje. A on się tłumaczy bo jednak go obchodzi
  • Odpowiedz