Wpis z mikrobloga

Ktoś mi powie co tu jest nie tak?

@Dzwiekoszczelny: Front-end (a szczególnie klepanie e-commerce) to ma mało wspólnego z prawdziwą inżynierią oprogramowania, a szczególnie w 2025 kiedy agentami AI jesteś w stanie sobie wyklepać praktycznie wszystko, teraz firmy kładą nacisk na prawdziwych inżynierów. Poza tym nic nie wiadomo o jej osobie - może być totalnym nieogarem pod kątem biznesu i umiejętności miękkich, jak połączymy to z klepaniem widoków które g---o
  • Odpowiedz
@Dzwiekoszczelny: Potraktuję twoje pytanie poważne.

1. Nie 10 lat na froncie a 6. Ta stara pozycja to ledwo leżała koło frontu.
2. Następna pozycja potwierdza czym była trzecia, bo nikt z 4-letnim doświadczeniem nie siedzi jako junior chyba, że jest żółtodziobem na froncie.
3. Dodatkowo pozycja junior front, ale tak naprawdę to w pierwszym zdaniu "obsługa CMS". Samo stwierdzenie "wdrażanie HMLT" pokazuje jej poziom. Przez ten czas max co robiła to jQuery, na
  • Odpowiedz
@Dzwiekoszczelny: 1. Brak wykształcenia kierunkowego - skończyła podyplomówkę na kierunku front-end. Proszę...
2. Brak wykształcenia oznacza, że uczyła się wszystkiego "on the go", w małej firemce w Białymstoku. Nie wróży to dobrze.
3. Super generyczny stack z niskim progiem wejścia.
4. Bardzo chciałbym zobaczyć jak wygląda to jej cibi i jak wypada podczas rozmów o pracę. Coś mi mówi, że ma dużo do poprawienia w tej kwestii.
  • Odpowiedz
Wyslala juz 200 cv i nie moze znalezc pracy

@Dzwiekoszczelny: Ja znalazłem po 450 CV ( ͡° ͜ʖ ͡°) Frontendowiec powinien dodawać jedynkę z przodu, tak jak junior, albo QA.
  • Odpowiedz