Aktywne Wpisy

paczelok +113
arwok +12
#f1 może jestem ślepy, ale nie wierzę że takie cacko, które się pojawiło dzisiaj na twitterze, ominęło ten nadal wciąż aktywny tag ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to fragment wyścigu z usługi F1 Digital+, który był w Polsce w latach 1999-2002, dotychczas jeden z największych świętych graali wyścigowych lost media w Polsce
F1 Digital+ był usługą dla abonentów cyfry+ pozwalającą oglądać wyścig F1 na siedmiu (!) kanałach
to fragment wyścigu z usługi F1 Digital+, który był w Polsce w latach 1999-2002, dotychczas jeden z największych świętych graali wyścigowych lost media w Polsce
F1 Digital+ był usługą dla abonentów cyfry+ pozwalającą oglądać wyścig F1 na siedmiu (!) kanałach

I od razu mówię, kompletnie się nie zgadzam z tym natychmiastowym kończeniem wojny, uważam, że należy zderusyfikować wszystkie terytoria na wschód od Ukrainy, kacapy to wrzód na dupie całej naszej cywilizacji.
#rosja #ukraina #usa
@vvvariacik: No tylko cały szkopuł w tym, czyj to właściwie jest cel, bo raczej nie Ukraińców.
@vvvariacik: to pisząc wykluczasz się z bycia onucą
Na pewno nie, ale ci którzy sporo wyłożyli na tę wojnę mogą mieć coś do powiedzenia
Całe nato nie wykłada więcej? Istnieją jakieś szacunki?
Dla Putina katastrofą będzie zakończenie wojny, niezależnie ile terenu przejmie Rosja. Setki tysięcy mężczyzn wróci z frontu i będzie się domagać wynagrodzenia za poświęcenie w
@wstanczyk: A jaki ukraińcy mają cel? Bo ja nie wiem. Przecież jest jasne że nie odbiją tych terenów co stracili, to na co liczą?
@wstanczyk:
Ciekawe gdzie byłyby obecnie naród ukraiński bez wsparcia z USA (i nie mówię że w czasie wojny, bo jeszcze przed wojną wysłano sporo sprzętu pokroju Javelinów które w lutym i marcu 2022 okazały się niezwykle przydatne) xD
@gerokSQ Ja tam nie wiem, ale z pewnością to oni powinni zadecydować kiedy i na jakich warunkach wojnę zakończą. Zakończenie jej teraz za wszelką cenę to raczej cel Rosji, która dostaje po dupie jeśli chodzi o infrastrukturę i potrzebuje przerwy na odbudowę arsenału
@wstanczyk
No nie wiem, równie dobrze może być w interesie krajów zachodnich patrząc na to że front powoli zaczyna pękać (zaraz mi ktoś pewnie powie że "takie teksty lecą od prawie dwóch lat i nadal nic", ale wtedy jak była jedna, dwie czy trzy dziury w łajbie to
Ty nawet piszesz z takim kolonialnym mindsetem o przejmowaniu się Ukraińcami. Widać, że jednak z różnego kręgu cywilizacyjnego jesteśmy.
Przy założeniu że sytuacja na froncie się będzie tylko pogarszać to w interesie zachodu jest właśnie zakończenie jak najszybciej. Patrząc co obecnie się dzieje pod Hulajpolem nie można wykluczyć że np.:za rok będą walki o Zaporoże czyli chyba największy ośrodek przemysłowy poza Donbasem.
Bardziej piszę z perspektywy tego jak to widzą
@wstanczyk: I bazujesz to na czym?