Aktywne Wpisy

Afrobiker +69
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Kupiłem do tej pory z kilku ofert i zawsze kończy się to tak samo - żarówka ma ustawienie odnośnie stanu po zasilaniu, ale niezależnie od ustawień - ZAŚWIECA SIĘ po wznowieniu zasilania. Jak braknie prądu w nocy i przywrócą zasilanie o 2 w nocy - to mi się zaświeca :|
Także TYLKO SPRAWDZONE proszę.
#homeassistant #inteligentnydom #smarthome
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-23 o 20.46.12
PobierzPower‑On Behavior/Power Loss RecoveryNp.
https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/#e=power_on_behavior
@sberatel w żarówkach tak, w smartżarówkach chodzi o to aby robiły to co im system mówi a nie świeciły bez powodu bo napięcie im znikło na chwilę.
źródło: temp_file7572616035875438160
Pobierz@dzek: te z ikei mają, że sobie dowolny stan ustawiasz jaki ma mieć po utracie i przywrceniu zasilania
@paw1470: Fajnie że twoje mają. Możesz w takim razie odpowiedzieć OPowi mądrze a nie głupio i powiedzieć mu jakie to żarówki a nie żeby użył funkcji których jego nie obsługują albo nie działają bo tylko udają że obsługują.
@paw1470: Czyli jak jakieś urządzenie wewnątrz własnych bebechów nie ma zaimplementowanej funkcji która pozwoliła by
źródło: IMG_8940
Pobierzźródło: IMG_8939
PobierzTo ma być dużo i tanio
@WykoZakop moja ma cos podobnego, z zigbee2mqtt ich używam właśnie, ale ta funkcja nic nie zmienia (patrz załącznik), no ale w Chinach tak jest, wiele sprzętów na jednym sofcie, często ucinanym ze wsparcia i w świecie zigbee średnio to działa, w Tuya pewnie schowają przełącznik i tyle.
źródło: 1000050616
PobierzAle spojrzałem teraz na ikeę i nie widzę zigbee e14 RGB, e27 zresztą też nie. Są tylko żarówki z 9 kolorami predefiniowanymi + odcienie bieli, ale brak pełnego RGB i nie da się uzyskać koloru zielonego jak wnioskuję ze zdjęć
O jakich żarówkach konkretnie mówicie? @dran2 @Diabl0
@dzek: no przecież w ikea one są tanie xd
@dzek:
ale przeciez te z ali nie dzialaja jak chcesz xD
źródło: temp_file1048849374011845382
Pobierz