Wpis z mikrobloga

Widzę ziemniaczany wampir pochylił się nad nowymi filmikami z popraw combatu remake'a. Zanim zakończył swoje kulawe tłumaczenie tekstu, zwyzywał w ciągu 6 minut kilkukrotnie devów Alkimii plus domagał się skopiowania oryginalnego combatu, przy tym tak się nakręcił, że jednego zdania absolutnie nie zrozumiał, czego nie ogarnął chyba do końca.
Potem na szczęście rumun wykazał się razem z swoją widownią niezwykłym przygotowaniem merytorycznym do krytyki i porównań względem oryginału, gdzie sam wąsacz nie wiedział czy w Gothicu 1 dało się blokować bronią potwory. Na szczęście z pomocą przybyli mu jego widzowie, weterani gry, którzy udzielili odpowiedzi takich jak:
1. Nie
2. Tylko dodge
3. Dodali to dopiero w Gothicu 2 (? XD)
4. Nie wiem
5. W jedynce dało się (zignorowane przez Kiszczaka bo nie pasuje do narracji)
Cyk, pora na dote, nie dało się blokować. (uwaga, bo też nie każdy wie przez dwójkę - w 1 się dało, chyba dopiero w system packach to zmienili, przy krytyce, którą streamer prezentuje wymagałbym jednak już znajomości takich detali).
Pominę pierdoły typu p---------e się do warczenia wilka, że według niego brzmi jak świnia (może widz, który to zasugerował pomylił się i chodziło o pana streamera).
No cóż, nie wiem z czego wynika tak negatywne nastawienie streamera, który oczekuje od wszystkich obiektywności, kiedy w sposób oczywisty podchodzi do tej gry z przyjętym wcześniej nastawieniem do tego stopnia, że musi sobie powyzywać twórców zanim w ogóle popatrzy na zmiany, które chce omówić. Naprawdę nie wiem czy może być to związane z tym, że linkowanie jego filmów jest zakazane na discordzie Gothica przez THQ Nordic bo ma prawomocny wyrok za pobicie.

#kiszak #gothic
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Merdarion_PL: Nawet mi nie mów, przejrzałem te poprawki combatu i pierwszy raz dostrzegłem promyk nadziei, że ta gra może być lepsza niż myślałem. A patrząc na miniaturkę tej wąsatej świni zakładam że znowu nic mu nie pasuje, więc nawet nie wiem czy chcę mi się tego słuchać
  • Odpowiedz
plus domagał się skopiowania oryginalnego combatu

@Merdarion_PL: Jakby jeszcze skopiować oryginalną grafikę, ścieżkę dźwiękową i dialogi to wyszedłby remake idealny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Eksagnem: powiem ci, że nie warto oglądać tego filmu. Z słusznych uwag to i tak to co już na discordzie Gothica inni ludzie przekazywali w ramach feedbacku po ich wypuszczeniu, więc ameryki nigdzie nie odkrył. Chyba najbardziej hejterski materiał na Gothica, który nagrał. Dobrze, ze przynajmniej nie pomówił jak kiedyś Pollice'a o bycie odpowiedzialnym za Zmierzch Bogów i Arcanię. (gdzie do ZB robił jedynie patcha by ta gra w ogóle
  • Odpowiedz
@Merdarion_PL: Przypominam, że podczas grania w Borderlands 4 mówił, że w większości strzelanek celownik po strzale nie wraca do swojej poprzedniej pozycji, ale w B4 wraca, tylko po to aby na siłę znaleźć w tej grze kolejną "wadę" XDDD
  • Odpowiedz
uwaga, bo też nie każdy wie przez dwójkę - w 1 się dało, chyba dopiero w system packach to zmienili

@Merdarion_PL: pewien jesteś? wydawało mi się, że od zawsze w g1 potworów bronią nie dało się blokować
  • Odpowiedz
@bgb1: tak jestem pewien, świadczy o tym wpis o combatcie na wiki Gothica, stare wpisy na różnych forach, które to poświadczają plus widziałem kiedyś jak Karrypto pokazywał w trakcie streama, że blokuje ścierwojada (jako, że gra speedruny to ma tam jakieś inne patche, które tego nie wyrzuciły).
  • Odpowiedz
@Merdarion_PL przeciez kiszak gadal, ze do gothica nie podchodzi obiektywnie, bo jest fanbojem
Ja tez jestem fanbojem i hejtowanie rimejku na plus, bo tworcy wzieli marke, bo sami nie są w stanie stworzyc gry wartej 200zl(rimejk tez nie bedzie tyle warty). Po tym ile razy wszystko bylo robione od nowa widac tez, ze w gothica nawet nie grali, a wypuszczając gówniany rimejk, blokują powstanie porządnego, w ktorego chętnie bym zagrał. Alkimia
  • Odpowiedz
nie podchodzi obiektywnie, bo jest fanbojem

@crystalmethh: jak się jest twórcą, który zgrywa wielkiego eksperta i oczekuje wiecznej obiektywności i merytoryki to takie tłumaczenie jest po prostu śmieszne. Ty sobie możesz tak podchodzić, mu nie wypada.

hejtowanie rimejku na
  • Odpowiedz
@crystalmethh: ja jestem dobrej myśli ale szanuje pesymistów, bo sam nim przez długi czas byłem. To jak będzie zobaczymy, mam nadzieje, że obaj się pozytywnie zaskoczymy. A tak jeszcze wracając to z Kiszaka taki fan Gothica jak ze mnie akrobata. Chłop o wszystko związane z tą grą pyta czat bo nic nie pamięta, za to jak czasem coś powie z pamięci to źle. Jak go jeszcze oglądałem kiedyś to się
  • Odpowiedz
Ile jeszcze ten cygański rumun musi robić z siebie debila bełkotającego bez pojęcia zanim ta banda przygłupów mu dupami klaskających zacznie podejrzewać, że coś jest nie tak.
  • Odpowiedz
@crystalmethh:

no gada glupoty i zgrywa znawce, ale ma czasem fajne rozkminy o grach i rzuca troche inna perspektywe

Sam podsumowałeś rumuna, że p------i głupoty 3 po 3, ale rzuci czasami dobrego tejka hehe więc warto go wysłuchać? Takim podejściem legitymizujesz jego p---------e. Nim się obejrzysz, część jego p---------a będziesz brać za pewnik i swoje opinie.

To jest jasne, że gra nie udźwignie hajpu tak jak chociażby Cyberpunk na premierę,
  • Odpowiedz
przeciez kiszak gadal, ze do gothica nie podchodzi obiektywnie, bo jest fanbojem

Ja tez jestem fanbojem i hejtowanie rimejku na plus, bo tworcy wzieli marke, bo sami nie są w stanie stworzyc gry wartej 200zl(rimejk tez nie bedzie tyle warty). Po tym ile razy wszystko bylo robione od nowa widac tez, ze w gothica nawet nie grali, a wypuszczając gówniany rimejk, blokują powstanie porządnego, w ktorego chętnie bym zagrał. Alkimia przeprowadza zdzierstwo,
orgin246 - >przeciez kiszak gadal, ze do gothica nie podchodzi obiektywnie, bo jest f...

źródło: d4eb5326-afc3-4611-878a-88c23750154f

Pobierz
  • Odpowiedz