Aktywne Wpisy

Tyrande +218
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +53
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Używam do tego celu „Pobierania obrazów”. Aplikacja ta widzi na moim telefonie jedynie część mojej kolekcji, bo tylko 10 tys. zdjęć i filmów. Tymczasem w Bibliotece telefonu jest ich 33 tys.
Zdjęcia synchornizują się w iCloud, jednak mam tam jedynie 200 GB i jest on już w pełni zajęty.
Domyślam się, że te 23 tys., których #macos nie widzi na moim telefonie znajduje się na iCloud, a na tel jedynie ich miniaturki i w razie potrzeby telefon je błyskawicznie ściąga.
W związku z tym, pomyślałam by wyłączyć optymalizację miejsca na dysku ajfona i włączyć opcję „Pobieraj i pozostaw oryginały”, by telefon po prostu ściągnął wszystko na swój dysk. Mam 130 GB wolnego miejsca na telefonie, jednak od wielu dni ta ilość nie zmniejsza się, więc domyślam się, że zdjęcia z chmury nie są jednak ściągane na telefon.
Jak mogę wymusić ten proces pobrania wszystkiego na telefon bym kolejno łatwo mogła przesłać wszystko z telefonu na zewnętrzny HDD za pomocą MacBooka?
#apple #macos #ios
Nie musisz czekać, aż iPhone ściągnie wszystko. Możesz pominąć telefon w tym procesie i pobrać zdjęcia bezpośrednio z iCloud na MacBooka, a potem skopiować je na HDD. Jest to szybsza i bardziej niezawodna metoda.
1. Na MacBooku: Otwórz aplikację Zdjęcia.
2. Upewnij się, że jesteś zalogowana w tym samym Apple ID co na iPhone'ie. (Idź do Preferencje systemowe >
Ale możesz mieć tak, że część fot już jest tylko w iCloud, więc musisz pobrać z niego jak pisze @Pomarancza008.
W sumie mogłabym tak zrobić, ale MacBook jest mojego męża, wolałabym uniknąć przelogowywania się. Jest w takim razie inna opcja do ściągnięcia z iCloud?