Aktywne Wpisy

MLeko29 +854
KINDER NIESPODZIANKA OPENING
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
źródło: 1000066853
Pobierz
jestemtunew +792
Rozpoczynamy sezon zimowy. #motoryzacja #wroclaw
źródło: temp_file515388918697229631
Pobierz

źródło: 1763841189746
Pobierzw 2025 po milionie trupów, zmniejszeniu populacji Ukrainy o jakieś 10-20% w wyniku emigracji, teraz Ukraina ma oferowaną hańbę : zapomnieć o Krymie, zapomnieć o Donbasie, zapomnieć o połowie Zaporoży i Hersoniu.
Nie da się zrzec roszczeń do swojego terytorium. Po pierwsze na gruncie prawa międzynarodowego nie da się w normalnych warunkach wymusić na państwie oddania terytorium pod naciskiem siły zbrojnej, a po drugie wątpliwe aby istniały konstytucyjne mechanizmy pozwalające komukolwiek dysponować ukraińskim terytorium. To nie są czasy feudalne, a Ukraina nie jest w dosłownym znaczeniu własnością prezydenta ani parlamentu, żeby można było ją podzielić. Tak samo
Ta słynna „oferta pokoju” z 2023 istnieje głównie w propagandowych opowieściach. Prawdziwe negocjacje były w 2022 i dotyczyły neutralności, gwarancji bezpieczeństwa itp. Rosyjskie „warunki” sprowadzały się do klasyka: uznajcie to,
Wy tu wtedy płakali ze po co negocjować wojna do wygrania kacap umiera xd
Ile i w jakiej słówka tego nie bedziesz ubierał fakty sa oczywiste : w 2023 oferta pokojowa byla lepsza aniżeli w 2025 ale ukraina wybrała wojne zamiast hańbiących warunków które tez wymieniłeś. Tylko ze znowu teraz warunki sa gorsze.
I twoja logika : zgodziliby sie
Idziesz sobie ulica jakiś duży rusek sie cos fafluni. Wysmiewasz go a on z piescmi leci. Coś tam uderzył ale wcale nie jest taki mocny jak sie wydaje to mu oddałeś. To rusek od razu ej dobra pogadajmy.
I tu ci stawia jakieś wygórowane warunki ale tu w tym momencie masz możliwość mu odpuścić. Ale mu nie odpuszczasz walczycie i z czasem przegrywasz a ruskiego
1. „Negocjacje 2023” – ładnie brzmi, ale w praktyce chodziło o to, żeby Ukraina:
• uznała skutki agresji,
• oddała okupowane ziemie,
• ograniczyła własną obronę.
To nie był „lepszy pokój”, tylko miękka kapitulacja. To, że 2025 wygląda gorzej, jest dokładnie skutkiem rosyjskiej napaści, a nie tego, że Ukraina
@sebamen11: xD